Ο 51χρονος μουσικός Chesney Hawkes επέβαινε στο Airbus A320 της Aegean Airlines μαζί με τη σύζυγό του και άλλα 156 άτομα που πετούσαν από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό τη Βαρκελώνη τη Δευτέρα.

Ενώ η πτήση βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Ισπανία, ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση καθώς περνούσε πάνω από την Ιταλία, σύμφωνα με το Aviation Source News. Στη συνέχεια το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Νάπολης. Ο μουσικός δήλωσε ότι οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν καθώς οι μάσκες έπεσαν μπροστά τους χωρίς καμία προειδοποίηση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην The Sun, ο Hawkes είπε: «Νομίζαμε ότι θα πέφταμε. Τα αυτιά μας πονούσαν και τα μωρά έκλαιγαν. Ο πιλότος ήρθε από το μεγάφωνο και είπε “επείγουσα προσγείωση – κρατηθείτε”. Μία από τις αεροσυνοδούς ήταν σε εμβρυακή στάση στο πάτωμα προσπαθώντας να φορέσει μάσκα, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να μας μιλήσει από την ενδοεπικοινωνία. Το αεροπλάνο κροτάλιζε και πήρε τόσο απότομη κλίση που κοιτάξαμε έξω και βλέπαμε τη θάλασσα. Νομίζαμε ότι θα πέφταμε στο νερό. Η Krissy και εγώ κοιταχτήκαμε και αγκαλιαστήκαμε».

Ο πατέρας τριών παιδιών μάλιστα, ανέφερε ότι άφησε φωνητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του στην οικογένειά του, φοβούμενος ότι αυτός και η σύζυγός του δεν θα τα κατάφερναν.

Και πρόσθεσε: «Αφήσαμε ένα φωνητικό μήνυμα στην οικογενειακή ομάδα στο WhatsApp. Κλαίγαμε και οι δύο και είπαμε στα παιδιά πόσο περήφανοι ήμασταν για αυτά και πόσο πολύ τα αγαπούσαμε.

Δεν υπήρχε καμία άλλη πληροφορία. Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν υστερικοί. Τότε ξαφνικά το αεροπλάνο σταμάτησε να κροταλίζει και η κάθοδος επιβραδύνθηκε».

Αφού η αεροσυνοδός ανακοίνωσε την αναγκαστική προσγείωση, ο κ. Hawkes είπε: «Όλοι ήταν τρομοκρατημένοι».

Και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι είχαν τα χέρια και τα πόδια τους στηριγμένα στο κάθισμα μπροστά τους. Στο τέλος, η προσγείωση έγινε με επιτυχία, αν και ήταν λίγο ανώμαλη».

Ο Hawkes είπε ότι οι επιβάτες ξέσπασαν σε επιδοκιμασίες μετά την ασφαλή προσγείωση του αεροπλάνου, ενώ επίσης μοιράστηκε την ευγνωμοσύνη του στο Twitter για τον πιλότο που κατάφερε να τους κατεβάσει όλους με ασφάλεια.

Ο τραγουδιστής είπε ότι ο πιλότος ήταν «ήρωας» και πρόσθεσε: «Όλο το πλήρωμα ήταν υπέροχο, ακόμα και η αεροσυνοδός που είχε τη στιγμή της».

«Και ευτυχώς καταφέραμε να διαγράψουμε το μήνυμα WhatsApp όταν προσγειωθήκαμε πριν το ακούσει κάποιος από την οικογένεια».

Ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με τον πιλότο, με λεζάντα: «Ευχαριστώ όλους όσους κράτησαν τη ψυχραιμία τους, ειδικά τον #captainfantastic για την ασφαλή προσγείωση του αεροπλάνου μας σήμερα.

«Αυτό δεν ήταν αυτό που περιμέναμε σήμερα, αλλά μας έκανε να εκτιμήσουμε τη ζωή και αυτούς που αγαπάμε λίγο περισσότερο».