Τέσσερις στους δέκα Λονδρέζους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να «ζουν με αξιοπρέπεια», σύμφωνα με νέα έρευνα που έλαβε χώρα στη Βρετανία.

Η έκθεση, χρηματοδοτούμενη από το Trust for London, κατέδειξε το γεγονός ότι περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Λονδρέζοι, συμπεριλαμβανομένων ενός εκατομμυρίου παιδιών, ζουν με εισόδημα χαμηλότερο από αυτό που απαιτείται για ένα «βασικό επίπεδο διαβίωσης».

Η ανάλυση, που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Έρευνας στην Κοινωνική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Loughborough, δείχνει ότι το αυξανόμενο κόστος τροφίμων και ενέργειας σημαίνει ότι οι Λονδρέζοι πρέπει να κερδίζουν σημαντικά περισσότερα για ένα ελάχιστο βιοτικό επίπεδο.

Το υψηλό κόστος ενοικίου επισημάνθηκε επίσης ως ιδιαίτερο ζήτημα.

Γύρω στο 74% των Λονδρέζων που ζουν κάτω από το ελάχιστο επίπεδο εισοδήματος είναι ενοικιαστές, ενώ περίπου 160.000 Λονδρέζοι υστερούν στις πληρωμές ενοικίων, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Δημαρχείο του Λονδίνου.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το 24% των ιδιωτών ενοικιαστών στην πρωτεύουσα (περίπου 650.000 άτομα) δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις πληρωμές ενοικίων και το 6% (περίπου 160.000) δηλώνουν ότι δεν το έχουν πληρώσει τους τελευταίους έξι μήνες.