Οι απειλητικές δηλώσεις του Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποτελούν εδώ και μήνες ένα είδος «ημερήσιας διάταξης». Στις σημερινές του δηλώσεις ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας λέει ότι οποιοσδήποτε πόλεμος μπορεί να τερματιστεί γρήγορα είτε με την υπογραφή μιας συνθήκης ειρήνης είτε με τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ιαπωνία συνθηκολόγησε αφού οι ΗΠΑ έριξαν πυρηνικές βόμβες στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

«Γενικά, οποιοσδήποτε πόλεμος, ακόμη και ένας παγκόσμιος πόλεμος, μπορεί να τελειώσει πολύ γρήγορα. Είτε αν υπογραφεί μια συνθήκη ειρήνης, είτε αν κάνει κανείς ό,τι έκαναν οι Αμερικανοί το 1945, όταν χρησιμοποίησαν τα πυρηνικά τους όπλα και βομβάρδισαν δύο ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Αυτοί (ο ιαπωνικός στρατός), πράγματι, συντόμευσαν τη στρατιωτική εκστρατεία. Το τίμημα είναι η ζωή σχεδόν 300.000 αμάχων», είπε.

Σε ό,τι αφορά τη ρωσική «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή της στη γείτονά της, αυτή θα τελειώσει μέσα σε λίγες μέρες αν το ΝΑΤΟ σταματήσει να προμηθεύει το Κίεβο με όπλα, συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Εάν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα και μέσα καταστροφής την Ουκρανία, τότε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα ολοκληρωνόταν σε λίγους μήνες και αν σταματήσουν να προμηθεύουν τα όπλα τους τώρα, τότε η στρατιωτική τους επιχείρηση θα τελείωνε μέσα σε λίγες μέρες», είπε.

Ο Μεντβέντεφ επαίνεσε επίσης τον ρωσικό στρατό, χαρακτηρίζοντάς τον «ηρωικό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ