Εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια υπέστη ένας 22χρονος μάγειρας, που πήγε να δουλέψει σε κουζίνα ξενοδοχείου στη Σητεία.

Ο 22χρονος, που μόλις είχε τελειώσει τη σχολή, εργαζόταν ως βοηθός μάγειρα σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου, από τις 10 Ιουνίου μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιουνίου, όταν σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα.

«Μας είπαν ότι έψαχναν άτομο για την κουζίνα στα Μάλλια κι ότι θα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία, που τελικά δεν ήταν. Του είχαν πει ότι θα του έδιναν μισθό 750 ευρώ και δύο μέρες μετά που έπιασε δουλειά του είπαν «ξέρεις, θα σου δίνουμε 500». Αλλά έχοντας το παιδί ανάγκη, έκατσε», είπε στο MEGA η μητέρα του 22χρονου εγκαυματία, Μαρίνα Φαμπρικάκη.

«Το παιδί είδε κι έπαθε για να μου το περιγράψει, γιατί είχε σοκαριστεί. Ούτε μίλαγε, ούτε τίποτα. Του ζήτησαν να μεταφέρει μία κατσαρόλα με καυτό λάδι για απόριψη στη λάντζα. Το παιδί τους είπε «εφόσον καίει, δεν μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα». Απευθύνθηκε στον β’ μάγειρα που του είχε δώσει την εντολή και του είπε «πάρ’το» -τον έβρισε κιόλας- «και τελείωνε». Παίρνει λοιπόν το παιδί την κατσαρόλα κι όπως περπάταγε να την πάει για απόρριψη χύθηκε πάνω στο χέρι του ποσότητα λαδιού».

Τον έβαλαν σε χώρο με ωμά κρέατα

Μόλις έπεσε το καυτό λάδι στο χέρι του ο 22χρονος άρχισε να φωνάζει, καθώς οι πόνοι ήταν αβάσταχτοι. «Άρχισε να καίγεται και να πονάει, να φωνάζει και πήγε να βάλει κάπου την κατσαρόλα και με το που ακούμπησε την κατσαρόλα στο πάτωμα, η διαφορά θερμοκρασίας παγωμένο – ζεστό έκανε έκρηξη και του ήρθε στο πρόσωπο και τα χέρια. Το παιδί έπαθε πανικό, φώναζε, δεν άντεχε τους πόνους. «Βοήθεια, καίγομαι, πονάω» τους φώναζε και τους ζήτησε να πάει στο νοσοκομείο, γιατί δεν άντεχε τους αφόρητους πόνους», είπε η μητέρα του 22χρονου.

Το τρομακτικό της υπόθεσης είναι πως οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο άμεσα, όπως θα έπρεπε, τον έβαλαν σε έναν χώρο όπου αποθηκεύουν ωμά κρέατα, επειδή ήταν ανασφάλιστος.

«Γύρισαν και του είπαν «μην ανησυχείς, θα σου φέρουμε εμείς δικό μας γιατρό». Πήραν το παιδί και το μετέφεραν σε υποτιθέμενη αίθουσα κλιματιζόμενη, αλλά όμως εκεί ήταν χασαπιό στην ουσία, φυλούσαν τα ωμά κρέατα. Εκεί περίμενε το παιδί μου μέχρι να έρθει γιατρός, υποτίθεται για τα εγκαύματα, για να μην πονάει τόσο. Ήταν, ας πούμε, η πρώτη τους αντιμετώπιση».

Σύμφωνα με την μητέρα του 22χρονου, ο γιος της έμεινε εκεί για μία ώρα. «Μετά του έβαλαν του παιδιού, ας πούμε, την αλοιφή και του λένε «πήγαινε στο δωμάτιο που σου παραχωρεί το ξενοδοχείο, κάτσε δύο μέρες ρεπό και ξαναέλα στη δουλειά» με αυτά τα εγκαύματα».

«Μέχρι αυτή τη στιγμή το παιδί μου έχει εγκαύματα β’ βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια. Πονάει, δεν κοιμάται τα βράδια. Αυτοί οι πόνοι που πήρε εκείνη τη στιγμή το παιδί μου, που ήμουν δίπλα και το έβλεπα να τρέμει κυριολεκτικά, δεν ήθελα να το ζήσει καμία μάνα», συμπλήρωσε.

Άφαντοι οι εργοδότες

Η μητέρα του 22χρονου τόνισε στο MEGA πως οι εργοδότες του δεν έχουν κάνει καμία κίνηση να τους προσεγγίσουν. Αντιθέτως, τους είπαν να πάνε στο ξενοδοχείο και να μιλήσουν από κοντά, ωστόσο όπως κατήγγειλε η μητέρα του 22χρονου, «όλοι είχαν εξαφανιστεί δια μαγείας».

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως έχει παρέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ έχει επιβληθεί πρόστιμο στην επιχειρήση για αδήλωτη εργασία του 22χρονου. Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιχείρηση οφείλει να καταβάλει στον εργαζόμενο τα δεδουλευμένα και να πληρώσει τα νοσήλειά του.