Κίνδυνο να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το στέλεχος του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας πάντως το συγκεκριμένο ενδεχόμενο «δευτερεύοντα κίνδυνο» σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε εάν φοβάται τη διάσπαση του κόμματος και απάντησε: «Είναι δευτερεύων κίνδυνος σε σχέση με τον κίνδυνο να μην αποκτήσουμε άμεσα πολιτική γραμμή, κατεύθυνση κα ηγεσία, τέτοια που να οδηγήσει σε ανάταξη του κόμματος». «Ο κίνδυνος αυτός (σ.σ. της διάσπασης) αντικειμενικά υπάρχει αλλά νομίζω ότι είναι ο δεύτερος», είπε, σημειώνοντας ότι «πρέπει να διατηρηθούμε ενιαίοι».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας κάτι νέο, είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα παραπάνω από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Νομίζω ότι είχε δεκαπλάσιες δυνατότητες και όπλα να κάνει αυτό το πράγμα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή να γίνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι άλλο και αυτό δεν έγινε. Εννοώ ότι δεν έγινε σε πολύ καλύτερους όρους», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχει τέτοιο μέγεθος ο Αλέξης Τσίπρας, που νομίζω θα αποφασίσει μόνος του τι θα κάνει», κατέληξε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.