Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Δευτέρας (3/7) στη θαλάσσια περιοχή των Φαλασάρνων στα Χανιά, ένας 55χρονος από την Αθήνα, ο οποίος βρισκόταν στην Κρήτη για τουρισμό με τη σύντροφο του.

Τον άτυχο 55χρονο αντελήφθησαν λουόμενοι να επιπλέει, αρκετά μακριά από την ακτή. Αμέσως έσπευσε ο ναυαγοσώστης, που είχε υπηρεσία στην παραλία και τον έβγαλε στη στεριά χωρίς τις αισθήσεις του.

Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η προσπάθεια αυτή, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους και υψηλό κυματισμό. Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, στην ακτή έγιναν προσπάθειες για να τον επαναφέρουν, τόσο από πλευράς ναυαγοσώστη, όσο και από το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έσπευσε στο σημείο από το Κέντρο Υγείας Κισάμου.

Οι αγωνιώδεις όμως προσπάθειες τους, δεν στέφθηκαν δυστυχώς με επιτυχία. Στο Κέντρο Υγείας Κισάμου όπου διακομίστηκε απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του . Φως στα αίτια του πνιγμού αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγές από το Λιμεναρχείο αναφέρουν ότι , η πιθανότητα να οφείλεται ο πνιγμός στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες , είναι μεγάλη. Μάλιστα μόνο σήμερα το απόγευμα χρειάστηκε να επέμβουν στην περιοχή οι ναυαγοσώστες τουλάχιστον σε 12 περιστατικά , προκειμένου να βγάλουν στη στεριά λουόμενους που κινδύνευαν από τα κύματα.