Η πρώτη από τις τέσσερις υπερπανσέληνους του 2023, γνωστή και ως φεγγάρι του ελαφιού, είναι η πιο φωτεινή από όσες θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε φέτος.

Αν και η διαφορά δεν γίνεται αντιληπτεί με γυμνό μάτι, σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac, που παραδοσιακά δίνει όνομα στα φεγγάρια, είναι πιο φωτεινό και βρίσκεται πιο κοντά στη Γη από ό,τι συνήθως, πράγμα που σημαίνει ότι η Γαλάζια Σελήνη του Αυγούστου θα είναι η μόνη υπερπανσέληνος που θα βρίσκεται πιο κοντά στον πλανήτη μας φέτος.

Η Πανσέληνος Ιουλίου ονομάζεται «Φεγγάρι του Ελαφιού», καθώς κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Τα ελάφια ρίχνουν και αναγεννούν τα κέρατά τους κάθε χρόνο, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σύνολο όσο περνούν τα χρόνια.

Η Σελήνη αυτού του μήνα φέρει και άλλα ονόματα που σχετίζονται με ζώα, όπως, για παράδειγμα, φεγγάρι του σολομού. Τα φυτά κατέχουν επίσης εξέχουσα θέση στα ονόματα της Σελήνης του Ιουλίου. Μερικά από τα αγαπημένα μας είναι φεγγάρι του ώριμου καλαμποκιού και το φεγγάρι του βατόμουρου.

Οπως και να το πούμε πάντως, το θέαμα είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακό.