Στο ερώτημα αν η ΝΔ προσφύγει στο εκλογοδικείο κλήθηκε να απαντήσει ο Παύλος Μαρινάκης στην παρθενική του εμφάνιση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το αν η ΝΔ προσφύγει στο εκλογοδικείο.

«Προφανώς όποιος έχει μεμονωμένα δικαίωμα να κάνει προσφυγή είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Το κρίσιμο νομικό θέμα, το οποίο δεν είμαστε δικαστήριο να το κρίνουμε, είναι αν κάποιος, ο οποιοσδήποτε, είναι ο πραγματικός και ουσιαστικός αρχηγός του κόμματος αυτού» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στους Σπαρτιάτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Το προηγούμενο διάστημα εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο που μας έδινε το Σύνταγμα και οι νόμοι έτσι ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα νομικά, ο Αρειός Πάγος πάντοτε κρίνει, σε εγκληματικές οργανώσεις ή σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τέτοια αδικήματα να αποτελούν αρχηγούς κομμάτων τα οποία θα εισέλθουν στη συνέχεια στη βουλή. Είχαμε και τις σχετικές αποφάσεις». «Οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν στη βουλή κοινοβουλευτικά και πολιτικά» υπογράμμισε.

Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αύριο Τρίτη, στις 10:00 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή θα επισκεφθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 17:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για μια πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες κατά την έναρξη της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά το πέρας της συζήτησης, το Σάββατο 8 Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.