Άγνωστες ιστορίες από την επαγγελματική της πορεία μοιράστηκε η Νανά Παλαιτσάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

Ο πρώτος «Πρωινός καφές», τα πρώτα δελτία στον ANT1 και η μεταγραφή για τα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΙ, είναι λίγα από τα επαγγελματικά μονοπάτια της κα. Παλαιτσάκη.

«Πάμε τώρα να ξεκινήσουμε τον κανονικό καφέ»

«Οι Αμερικάνοι από το CNN, που είχαν έρθει να προετοιμάσουν τον ANT1 είχαν δώσει χρονοδιάγραμμα 3 μηνών. Ο Μίνως Κυριάκου αποφάσισε να βγάλει το κανάλι στον αέρα πρωτοχρονιά του 1990. Αποφάσισαν να βγάλουν μία εκπομπή στο Intercontinental με παρουσιάστρια έμενα, τον «Πρωινό καφέ». Μέσα σε 2 ήμερες έπρεπε να μάθω απ’ έξω ένα σενάριο 50 σελίδων», ανέφερε αρχικά η δημοσιογράφος.

Για την εμφάνισή της αποκάλυψε πως, «το κοστούμι που μου έφεραν να φορέσω ήταν τρία νούμερα μεγαλύτερο και το φόρεσα με παραμάνες. Τις γόβες 2 νούμερα μεγαλύτερες τις φόρεσα με χαρτιά μέσα. Όταν τέλειωσα τον πρόλογο ήρθε ο Νίκος Μαστοράκης, με φίλησε και μου είπε: “συγχαρητήρια κούκλα μου πάμε τώρα να ξεκινήσουμε τον κανονικό καφέ”».

«Στα δελτία ειδήσεων δεν υπήρχε σκηνικό. Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ είπε: “το βρήκα: θα βγάλουμε μία κάμερα στην Κηφισίας και θα δείχνουμε τον δρόμο”. Έτσι έγινε σταρ η Κηφισίας. Το δελτίο ήταν επαναστατικό λόγω της ατάκας: «Νανά», «ναι Τέρενς». Το Mercedes όταν έκλεινε ακουγόταν η φωνή μου να λέει “καλή σας νύχτα”», πρόσθεσε σχετικά με τα δελτία ειδήσεων και την εμπειρία της στις κάμερες.

«Πάμε στις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβίτσα»

Μεταξύ άλλων η Νανά Παλαιτσάκη θυμήθηκε ένα περιστατικό στο πλατό, όταν διεξαγόταν παράλληλα ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία.

«Έχει ξεκίνησε ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία η δημοσιογράφος Άννα Μπούτου βγήκε στον αέρα με το σακάκι και από κάτω ήταν με το εσώρουχο, γιατί δεν προλάβαινε να ντυθεί. Πρέπει να βγω για έκτακτο δελτίο και μου λέει ο διευθυντής “πρόσεξε θα κάνει δηλώσεις ο Ντόμπριτζα Τόσιτς. Μην κάνεις σαρδάμ”. Βγαίνω να ξεκινήσω το δελτίο και λέω: “Πάμε στις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβίτσα”. Έφυγε από χέρια του τεχνικού η κάμερα απ’ τα γέλια. Πήγα να το διορθώσω κάνοντας το ακόμη χειρότερο, νόμιζα ότι θ’ απολυθώ», αποκάλυψε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

«Στον ΣΚΑΙ είπα το πρώτο δελτίο του καναλιού στις 21 Σεπτεμβρίου του 1993. Συγκεκριμένα, ενώ μετέδιδα μία τρομοκρατική επίθεση, είχαν έρθει από πίσω οι κυρίες της καθαριότητας και έτριβαν τα τζάμια», δήλωσε κλείνοντας.