Την επιθυμία της να γυρίσει στην Ελλάδα εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή.

Στην εν λόγω δήλωση, η ίδια αναφέρει ότι της λείπει η πατρίδα της, όμως θα επιστρέψει όταν έχει αποτινάξει το «το στίγμα της κατηγορίας» που αντιμετωπίζει.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Μου λείπει πάρα πολύ η πατρίδα μου, θέλω να έρθω όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά θέλω πρώτα να έχω αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω, είτε με αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης, και αν αυτή αργεί, με την δημόσια ανάδειξη των στοιχείων που γκρεμίζουν το κατηγορητήριο»

Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο των Βρυξελλών αποφάσισε ευνοϊκότερους όρους για την Εύα Καϊλή. Ειδικότερα, μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στην ζώνη Σένγκεν χωρίς την άδεια της ανακριτικής αρχής

Έρευνα στο σπίτι της στο Ψυχικό

Τις προηγούμενες μέρες διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι της Εύας Καϊλή, στο Ψυχικό, καθώς και στο σπίτι της αδελφής της Μανταλένας, στην Κηφισιά από στελέχη της οικονομικής Αστυνομίας, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Βρυξελλών.

Με δήλωση του δικηγόρου της, κατά της έρευνες «δεν βρέθηκε τίποτα αξιόμεμπτο»: «Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο, το μόνο αξίας αντικείμενο που βρέθηκε και κατασχέθηκε (!!!) ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρίσει κατά τη γέννησή της οι μέλλοντες νονοί!»