Ανακοινώνονται αύριο Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, μετά τις 13:00, οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023, για τα Γενικά Ενιαία Λύκεια (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι καταστάσεις, που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στο results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Πανελλήνιες 2023: Πού θα κυμανθούν οι βάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από διάφορα βαθμολογικά κέντρα, υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με τις μεγάλες βαθμολογίες.

Αύριο, που θα ανακοινωθούν οι βαθμοί θα υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα. Ωστόσο, αναμένεται οι βάσεις να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα με κάποιες αυξομειώσεις στις περιζήτητες σχολές.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα μέχρι και τις 7 Ιουλίου γίνονται ηλεκτρονικές εγγραφές για τους μαθητές του Λυκείου.