Η ρωσική FSB , οι υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφάλειας της Ρωσίας, αποσύρει την δίωξη κατά της μισθοφορικής οργάνωσης-εταιρείας  Wagner για στάση, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο  RIA, η δίωξη τερματίσθηκε διότι οι αυτουργοί σταμάτησαν τις ενέργειες που είχαν ως άμεσο στόχο την διάπραξη του εγκλήματος.

Η συμφωνία με την οποία επιλύθηκε η κρίση το Σάββατο περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Wagner που έλαβαν μέρος στην στάση δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Με τζετ στην Λευκορωσία ο Πριγκόζιν;

Αεριωθούμενο Embraer Legacy 600, που έχει καταχωρισθεί στη Ρωσία και συνδέεται με τον  Πριγκόζιν σε σχετικά με τις κυρώσεις έγγραφα των ΗΠΑ, ταξίδεψε σήμερα στην Λευκορωσία από τη Ρωσία.

Ο ιστότοπος Flightradar24 δείχνει ότι το επιχειρηματικό τζετ ταξίδεψε στην Λευκορωσία νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι κωδικοί ταυτοποίησης του αεροσκάφους ταιριάζουν με αυτούς ενός τζετ που συνδέεται από τις ΗΠΑ με την οντότητα Autolex Transport, η οποία συνδέεται με τη σειρά της με τον Πριγκόζιν από το Γραφείο των ΗΠΑ για τον Έλεγχο Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει συμφωνίας που επετεύχθη με την μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο το Σάββατο για να τερματιστεί ένοπλη ανταρσία των μισθοφόρων της Βάγκνερ, ο επικεφαλής της Πριγκόζιν αναμένεται να μεταβεί στη Λευκορωσία.