Απολογείται σήμερα Τρίτη 27/6 ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές για την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Μετά την παραίτηση του δικηγόρου Ζαφείρη Δρόσου, που διορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης από το δικαστήριο, ορίστηκε η κ. Αθηνά Φουντωτού. Η δικηγόρος ζήτησε για λογαριασμό του πελάτη της και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο κατηγορούμενος  σήμερα.

Ο 32χρονος φέρεται να προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του, όπως διαπιστώθηκε από την ανάκτηση των δεδομένων του κινητού, που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας. Ο Μπαγκλαντεσιανός φαίνεται να έψαχνε στο διαδίκτυο εφαρμογές που διαγράφουν από την κάρτα μνήμης τις διαδρομές που έχει κάνει ο κάτοχος ενός κινητού. Κατάφερε να διαγράψει τις τοποθεσίες του, ωστόσο, αυτό που δεν ήξερε είναι ότι η Αστυνομία έχει την δυνατότητα να ανακτά οποιαδήποτε σβησμένα αρχεία.

Όπως αποκάλυψε στο «Φως το τούνελ» ο απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ Γιάννης Κατσιαμάκας, ο 32χρονος είχε κόψει κάποια από τα δάχτυλα της Αναστάζια προκειμένου να σβήσει τα αποτυπώματα και να κάνει πιο δύσκολη την ταυτοποίηση της σορού. «Είχε κόψει από ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι. Αυτό είναι σοκαριστικό» είχε πει χαρακτηριστικά.

Τι λέει η μητέρα της

«Για μένα, η Αναστάζια ζει. Έχω την εντύπωση ότι κάπου έχει πάει ταξίδι, επειδή ταξίδευε πολύ και φαντάζομαι ότι είναι κάπου σε ταξίδι, ότι είναι κάπου στην Ελλάδα και απλώς δεν έχουμε τηλεφωνική επαφή και δεν πιστεύω ότι δε ζει. Δεν μπορώ να το πιστέψω και νομίζω ότι δεν είναι αυτή που βρήκαν» είχε πει την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή του Mega, Live News η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

«Η ζωή της, όπως λέει, άλλαξε και καταστράφηκε. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μετριάσει τη συντριβή που την διακατέχει. «Αισθάνομαι ότι ζει και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τον θάνατό της. Ήταν πάρα πολύ καλό κορίτσι, η αγαπημένη μου κόρη και είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Για μένα η Αναστάζια ζει και απλώς είναι σε ταξίδι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αφορά την κόρη μου όλο αυτό» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Εγώ δε θεωρώ απλώς, είμαι πεπεισμένη ότι δεν το έκανε μόνος του. Σίγουρα είχε συνεργούς. Σκοτώσανε το παιδί μου με φρικιαστικό τρόπο, δεν έχω λόγια. Δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω, είτε ισόβια, είτε θανατική ποινή είναι λίγο γιατί αυτός πρέπει να περάσει αυτό που πέρασε η κόρη μου» αναφέρει.

Τα λάθη στις έρευνες

Στη διαλεύκανση της υπόθεσης φαίνεται ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση λόγω πλημμελών ενεργειών στην πρώτη φάση της έρευνας, όπου δεν συγκεντρώθηκε υλικό από τις κάμερες ή τα κινητά των εμπλεκομένων, σύμφωνα με όσα είπαν στον Βασίλη για  «Το Βήμα της Κυριακής» υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολούθησαν την εξέλιξη της έρευνας.

Για να συνεχίσουν λέγοντας ότι: «Υπήρχαν τουλάχιστον 10 σημεία που αποκάλυπταν την εμπλοκή του 32χρονου στην υπόθεση σχετικά με τις κινήσεις του το μοιραίο βράδυ, τις αναφορές ότι βρέθηκε με λάσπες και χόρτα από τον τόπο του εγκλήματος. Όπως εξάλλου και τον ισχυρισμό του για συναινετική σεξουαλική επαφή με την 26χρονη (σ.σ.: αργότερα τον ανακάλεσε), την προσπάθειά του να αναχωρήσει από τη χώρα, την εξαφάνιση των δεδομένων από το κινητό του ή και με διατύπωση άστοχων υπονοιών σε βάρος του πολωνού συντρόφου του θύματος. Με μια εντυπωσιακή μεθοδικότητα για να εξαλείψει τα ενοχοποιητικά στοιχεία και προσπαθώντας να εμφανίσει ένα λογικοφανές σενάριο για τη μη εμπλοκή του στην εξαφάνιση της άτυχης νεαρής».

Φαίνεται να υπήρξε καθυστέρηση στη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για τις κινήσεις του 32χρονου ενώ και η σορός της βρέθηκε με σημαντική καθυστέρηση (καθώς ήταν σκεπασμένη με υφάσματα και κλαδιά). Έτσι δημιουργήθηκε και λανθασμένη εικόνα για μεταφορά του άψυχου σώματος της 27χρονης σε δεύτερη φάση στο σημείο ανεύρεσής της, για παρουσία συνεργού, για «εξαφάνιση» του 32χρονου από τις κάμερες και άλλες λανθασμένες αναφορές.