Η ατζέντα της ημέρας: Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης – Η επανεμφάνιση Πριγκόζιν

Πρωθυπουργός για δεύτερη φορά ορκίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκαν και τα ονόματα που θα απαρτίσουν τη νέα του κυβέρνηση. Στο ζήτημα του εμφυλίου Wagner - Ρωσίας, ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, έκανε την επανεμφάνιση του.

1

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • Η ορκωμοσία: Στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε ξανά πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
  • Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού: «Είναι ξεχωριστή τιμή να παραλαμβάνω αυτή την εντολή για να σχηματίσω κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε πριν την ορκομωσία του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Η ορκωμοσία των βουλευτών: Η ορκωμοσία των βουλευτών του νέου κοινοβουλίου αναμένεται να λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί.
2

Η σύνθεση της νέας βουλής

  • Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ τα μέλη της πρόκειται να ορκιστούν σήμερα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη σύνθεση εδώ.
  • Τα στελέχη που μπαίνουν για πρώτη φορά στην κυβέρνηση: Συνολικά 23 είναι τα πρόσωπα που λαμβάνουν θέση στην κυβέρνηση για πρώτη φορά. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ονόματα τους και τα βασικά στοιχεία του βιογραφικού τους εδώ.
  • Οι γυναίκες της κυβέρνησης: Συνολικά 15 είναι οι γυναίκες που βρίσκονται στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις από αυτές κατέλαβαν υπουργικό χαρτοφυλάκιο, μία τοποθετήθηκε αναπληρώτρια υπουργός και ακόμα 10 τοποθετήθηκαν σε θέσεις υφυπουργών.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Η επανεμφάνιση Πριγκόζιν και το διάγγελμα Πούτιν

4

Δεν δίνουν άδεια στον Φρέντι Μπελέρη για να παραστεί στην ορκωμοσία του 

  • Η ορκωμοσία: Σήμερα, 27 Ιουνίου, είναι προγραμματισμένη η ορκομωσία του δημοτικού συμβουλίου Χειμάρρας και, υπό κανονικές συνθήκες, του δημάρχου Φρέντι Μπελέρη. Οι δικαστικές αρχές της Αλβανίας, όμως, απέρριψαν το αίτημα του Έλληνα ομογενή για να του παρασχεθεί ειδική άδεια, παρότι κάτι τέτοιο προβλέπεται από τον νόμο.
  • Οι αιτήσεις για αποφυλάκιση: Μερικές μέρες νωρίτερα είχε απορριφθεί και η τελευταία αίτηση του Φρέντι Μπελέρη για αποφυλάκιση με περιοριστικά μέτρα. 
  • Το ιστορικό:  Στις αρχές Μαΐου, το δικαστήριο Αυλώνας είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του τότε υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας και Έλληνα ομογενούς με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Έκτοτε και παρότι ο Φρέντι Μπελέρης κέρδισε τις εκλογές όντας κρατούμενος, παραμένει προφυλακισμένος.

 

5

Πάτμος: Σύλληψη δύο Τούρκων που μετέφεραν με ταχύπλοο 15 μετανάστες

  • Η σύλληψη: Στη σύλληψη δύο Τούρκων υπηκόων 51 και 23 ετών αντίστοιχα, που φέρονται ως οι διακινητές 15 παράτυπων μεταναστών τους οποίους αποβίβασαν με ταχύπλοο σε περιοχή της Πάτμου, προχώρησε το λιμενικό σώμα.
  • Η επιχείρηση: Στελέχη του λιμενικού έκαναν ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα του ταχυπλόου που προσάραξε μεταξύ δύο βραχονησίδων νοτιοδυτικά των Λειψών.
  • Οι διακινητές: Οι δύο άντρες που συνελλήφθησαν αναγνωρίστηκαν από τους 15 παράτυπους μετανάστες ως διακινητές.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr