Για το 11, 85% του ΠαΣοΚ στις εκλογές 2023 και το πώς θα ένιωθε η Φώφη Γεννηματά με το ποσοστό του κόμματος μίλησε στον Alpha ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης.

Ο κ. Τσούνης περιέγραψε πώς ζούσε η οικογένειά τους τις εκλογές όταν ζούσε η Φώφη Γεννηματά. «Ζούσαμε τις εκλογές πολύ έντονα, όλοι συμμετείχαμε και σε εποχές καλές και εύκολες και πολύ δύσκολες για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα. Και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι, κάποια στιγμή στο τέλος της μέρας έρχονται σπίτι τους, θέλουν να μοιραστούν τις αγωνίες σε έναν άνθρωπο που εμπιστεύονται, θέλουν ενδυνάμωση, κουράγιο, κατανόηση, μια καλή κουβέντα. Η Φώφη ήταν ένας γνήσια καλός άνθρωπος, δεν ήταν κάτι προσποιητό. Πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο η Φώφη μας βλέπει, είναι κοντά μας και προφανώς χαίρεται για την άνοδο του κόμματος» είπε.

«Πιστεύω ότι σίγουρα μπορεί να σιγοτραγουδάει ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη που λέει «να ανέβουμε λίγο πιο ψηλά, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα». Της άρεσε πάρα πολύ ο Μίκης Θεοδωράκης» πρόσθεσε ο κ. Τσούνης αναφερόμενος στο «Λίγο ακόμα» που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Θα ήθελα τα παιδιά μου να ασχοληθούν με την πολιτική»

Ο σύζυγος της Φώφη Γεννηματά επισήμανε, τέλος, ότι «από την προεδρία της αναδείχθηκαν πάρα πολλά νέα πρόσωπα. Βλέπετε ότι, παρά το ότι το ΠαΣοΚ είναι ένα κόμμα με τεράστιο στελεχιακό δυναμικό, έχουμε πολύ νέους ανθρώπους οι οποίοι είναι σήμερα φτασμένα στελέχη παρά το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ νέοι».

«Αν ήταν εδώ θα είχαμε άνοδο των αποτελεσμάτων» είπε για τη σύζυγό του. Θα ήθελε τα παιδιά του να ασχοληθούν με την πολιτική; «Η απόφαση θα είναι δικιά τους, ξέρουν τα υπέρ και τα κατά, προσωπικά θα το ήθελα πάρα πολύ, θα το ήθελε και η μητέρα τους» είπε ο Ανδρέας Τσούνης.