Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η δούκισσα της Υόρκης Σάρα Φέργκιουσον, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση όπως αποκάλυψε σε επεισόδιο του podcast, Tea Talks.

Το podcast ηχογραφήθηκε μία μέρα πριν η Σάρα Φέργκιουσον μπει στο νοσοκομείο με την δούκισσα να λέει χαρακτηριστικά: «Αύριο μπαίνω για μαστεκτομή. Θέλω κάθε άτομο που ακούει αυτό το podcast να πάει να κάνει εξετάσεις» πρόσθεσε.

Η Φέργκιουσον φέρεται να πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο King Edward VII στο Marylebone του κεντρικού Λονδίνου την Κυριακή 25/6 και αναρρώνει με την οικογένειά της στο Windsor, σύμφωνα με το Press Association.

«Η Σάρα, Δούκισσα της Υόρκης διαγνώστηκε πρόσφατα με μια πρώιμη μορφή καρκίνου του μαστού που εντοπίστηκε σε μια μαστογραφία ρουτίνας. Τη συμβούλευσαν να χειρουργηθεί, η επέμβαση ήταν επιτυχημένη. Λαμβάνει την καλύτερη ιατρική φροντίδα και οι γιατροί της έχουν πει ότι η πρόγνωση είναι καλή. Τώρα αναρρώνει μαζί με την οικογένειά της» ανέφερε το PA.

Ο καρκίνος της Φέργκιουσον ήταν χωρίς συμπτώματα και η ίδια «πιστεύει ότι η εμπειρία της υπογραμμίζει τη σημασία του τακτικού προληπτικού ελέγχου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της δούκισσας.