Σε έντονη αντιπαράθεση με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτή Επικρατείας Πόπη Τσαπανίδου ήρθε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δανίκας, ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως με την προεκλογική του στάση αποτέλεσε τον μεγαλύτερο χορηγό ψήφων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Δανίκας εξαπέλυσε μια ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας μια σειρά από θέματα στα οποία κατά τη γνώμη του ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να δώσει πειστικές απαντήσεις κατά την προεκλογική περίοδο, δίνοντας τη δυνατότητα στη Νέα Δημοκρατία να κάνει «πάρτι» παίρνοντας με το μέρος της τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κεντρώου χώρου.

Από την πλευρά της η κ. Τσαπανίδου υπεραμύνθηκε των επιλογών του κόμματος της. Όταν ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών τόνισε πως η αποτίμηση θα γίνει συλλογικά από το κόμμα, με νηφαλιότητα και χωρίς βιαστικές κινήσεις.

«Θα συζητήσουμε στα όργανα μας τα πάντα ακόμα και το ζήτημα της ηγεσίας»

Όσον αφορά την ερώτηση που της τέθηκε σχετικά με το εάν θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα αρνητικό για το κόμμα της κεντροαριστεράς για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, η κ. Τσαπανίδου απάντησε: «Ξέρετε πολύ καλά οτι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο συζητάει συνολικά στα όργανα του τις αλλαγές αυτές. Προφανώς και θα ανοίξουν αυτές οι διαδικασίες. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα ανοίξει στα όργανα αλλά θα το δούμε πολύ σύντομα μπροστά μας».