Ανακαλούνται στις ΗΠΑ 7,5 εκατομμύρια παιχνίδια μπάνιου Baby Shark που τραγουδούν και κολυμπούν, μετά την αναφορά πολλαπλών τραυματισμών και πληγών από τρυπήματα σε παιδιά που έπαιζαν με αυτά.

Η Zuru, μια εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών με έδρα το El Segundo της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι ανακαλεί τόσο πλήρεις όσο και τις μίνι εκδόσεις των παιχνιδιών που έχουν σκληρά πλαστικά άνω πτερύγια, τα οποία ενέχουν τους κινδύνους τραυματισμού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Associated Press έχουν ήδη αναφερθεί 12 τραυματισμοί με τα παιχνίδια μπάνιου Robo Alive Junior Baby Shark Sing & Swim της Zuru σε πλήρες μέγεθος, αφού τα παιδιά κάθισαν ή έπεσαν πάνω τους. Εννέα χρειάστηκαν ράμματα ή ιατρική φροντίδα σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ.

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα παιχνίδια καλούνται να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν αμέσως και να επικοινωνήσουν με τη Zuru για να τους επιστραφεί η χρηματική αξία τους.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε ανακοίνωση της η Zuru σημείωσε ότι η ανάκληση επηρεάζει μόνο τις εκδόσεις των συγκεκριμένων παιδικών παιχνιδιών με σκληρό πλαστικό πτερύγιο. Τα νεότερα παιχνίδια, τα οποία έχουν πτερύγιο σιλικόνης, δεν αποτελούν μέρος της ανάκλησης.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι δεσμευόμαστε για τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας όλων των προϊόντων μας και έχουμε εφαρμόσει μέτρα για την πρόληψη μελλοντικών περιστατικών, εργαζόμενοι για την άμεση απόσυρση αυτών των προϊόντων από τη λιανική και την αντικατάστασή τους με ένα νέο σχεδιασμένο προϊόν» έγραψε η Zuru.