Έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου σήμερα με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλατεία Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη και ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης απευθύνθηκαν στους πολίτες ζητώντας την ενίσχυση των κομμάτων τους.

Εν τω μεταξύ η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, πριν τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, δείχνει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και επτακομματική Βουλή. Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται στις 16,3 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και στις 19,3 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου.

«Όλη η Ελλάδα είναι μπλε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη, πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στην Πλατεία Συντάγματος, τονίζοντας ότι η «φωνή της Αθήνας ακούγεται βροντερή σε κάθε γωνία της πατρίδας μας. Μένει να αντηχήσει και στις κάλπες της Κυριακής με τη ΝΔ τη μεγάλη νικήτρια. Μόνο τότε θα κόψουμε το νήμα αυτού του δίμηνου προεκλογικού μαραθωνίου, με ένα αποτέλεσμα που θα δίνει ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ».

Σημείωσε δε ότι η πολιτική υπευθυνότητα θα οδηγήσει στην εθνική σταθερότητα. «Όλη η Ελλάδα είναι μπλε και θα παραμείνει μπλε μετά την κάλπη της Κυριακής», υπογράμμισε. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις της πολιτικής που εφάρμοσε προς όφελος των νέων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών.

Παράλληλα, έθεσε τους 4 βασικούς στόχους της επόμενης τετραετίας: Καλύτεροι μισθοί, καλή ποιοτική δημόσια και δωρεάν υγεία, το αποτελεσματικό δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος και η ισχυρή Ελλάδα.

«Ανθρωπιά ή βαρβαρότητα»

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι η πόλη «δίνει σήμερα το δικό της «παρών» στη μάχη της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Και είμαστε όλοι εδώ! Παρούσες και παρόντες».

Ανέπτυξε το σχέδιο και το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους, τονίζοντας ότι «το σχέδιο αυτό στέκεται απέναντι στο το πρόγραμμα της Δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη, που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα διλήμματα των εκλογών της Κυριακής, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «στο δίλημμα ανθρωπιά ή βαρβαρότητα εμείς έχουμε αποφασίσει σε ποιο μέρος είμαστε. Είμαστε με την ανθρωπιά και όχι με τη βαρβαρότητα».

«Δύναμή μας είναι ο απλός πολίτης»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επέλεξε την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, για την τελευταία του προεκλογική ομιλία, την οποία χαρακτήρισε «το μεγάλο κάστρο της δημοκρατικής παράταξης». Ο ίδιος κάλεσε «κάθε πατριώτη προοδευτικό δημοκράτη ό,τι κόμμα και αν ψήφισε στις 21 Μαΐου να εμπιστευτεί το Κίνημά μας σε αυτή τη νέα, ανανεωμένη του πορεία».

Παράλληλα, μοιράστηκε το όραμα για μια ισχυρή Ελλάδα «της δημιουργίας, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δύναμή μας είναι ο απλός πολίτης, ο λαός και όχι τα συμφέροντα», ενώ αναφέρθηκε ανάγκη για μια «ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση».

Υπογράμμισε, επίσης, πως «έχουμε χρέος να φτιάξουμε μια Ελλάδα κοινωνικής ανάπτυξης, με ευκαιρίες για όλους».