Οργή ξέσπασε στην Ισπανία μετά την αποκάλυψη ότι εργαζόμενοι σε τηλεφωνικό κέντρο υποχρεώθηκαν να δουλεύουν δίπλα σε συνάδελφό τους που πέθανε, εν ώρα εργασίας, από ανακοπή.

Το περιστατικό έγινε την Τρίτη στην πολυεθνική Konecta, που εδρεύει στη Μαδρίτη. Η 57χρονη Inma, που ήταν υπάλληλος της εταιρείας 15 χρόνια, άρχισε να μην αισθάνεται καλά και σήκωσε το χέρι της από τον θάλαμο που δούλευε ζητώντας ιατρική βοήθεια. Οι διασώστες έφτασαν στην εταιρεία περίπου 15 λεπτά αργότερα και παρά τις προσπάθειές τους να σώσουν τη γυναίκα, δεν τα κατάφεραν. Η Inma ήταν ήδη νεκρή από καρδιακή προσβολή.

Η σορός της παρέμεινε στον χώρο για αρκετή ώρα, προκειμένου να φτάσει ο ιατροδικαστής, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να συνεχίζουν να δουλεύουν δίπλα στη νεκρή συνάδελφό τους. Μάλιστα ένας από τους εργαζόμενους, φανερά ταραγμένος, ζήτησε να πάει στο σπίτι του, με τους υπεύθυνους να του απαντούν ότι είναι αδύνατο να αφήσει το πόστο εργασίας του. Τελικά ο χώρος εκκενώθηκε τρεις ώρες μετά τον θάνατό της 57χρονης, ωστόσο τέσσερις εργαζόμενοι παρέμειναν στις θέσεις τους και συνέχιζαν να απαντούν σε κλήσεις.

Το περιστατικό προκάλεσε οργή στα κοινωνικά δίκτυα για την εταιρεία, ενώ εκπρόσωπος της Konecta διέψευσε ότι οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να απαντούν σε κλήσεις δίπλα στο πτώμα.