Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκε σε βίντεο. Ένας ένστολος γρονθοκόπησε κρατούμενο μέσα σε αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια του χτύπησε το κεφάλι στο πάτωμα.

Ο αστυνομικός του Γουόρεν στο Ντιτρόιτ καταγράφει τα στοιχεία του νεαρού, που μόλις έχει εισαχθεί ως ύποπτος για κλοπή αυτοκινήτου.

Οι απαντήσεις που δίνει ο αφροαμερικανός – προφανώς – δεν αρέσουν στον αστυνομικό, ο οποίος σηκώνεται και τον χτυπάει δυνατά στο πρόσωπο.

Εκείνος πέφτει στο πάτωμα και στο πλάνο της κάμερας ασφαλείας μπαίνουν ακόμη δύο ένστολοι όμως μάλλον για να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους και όχι το θύμα της επίθεσης.

Σε έξαλλη κατάσταση, ο αστυνομικός Μάθιου Ροντρίγκεζ πιάνει το κεφάλι του νεαρού μαύρου και το χτυπάει στο πάτωμα.

Τον σηκώνει και τον πάει στο κρατητήριο, όπου τον πετάει μέσα σαν τσουβάλι. Το περιστατικό καταγράφηκε στις 13 Ιουνίου και σήμερα ο 48χρονος αστυνομικός Μάθιου Τζέιμς Ροντρίγκεζ αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας.

Σε βάρος του ένστολου έχει σχηματιστεί δικογραφία για την επίθεση και τώρα βρίσκεται σε διαθεσιμότητα.

Την δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πίτερ Λούσιντο, ο οποίος τόνισε πως καμία στολή και κανένα αξίωμα δεν μπορεί να προστατεύσει κάποιον από το να καταστεί υπόλογος για τις πράξεις του και ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση υπερβολικής βίας τον Απρίλιο του 2013.

Τότε, ο Ροντρίγκεζ και ακόμη δύο αστυνομικοί κατηγορήθηκαν για επίθεση σε δύο υπόπτους που συνελήφθησαν επειδή οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.