Ένας πατέρας από την κομητεία Κλερμόντ των ΗΠΑ κατηγορείται ότι παρέταξε τους τρεις μικρούς του γιους 3, 4 και 7 ετών και τους πυροβόλησε με καραμπίνα, εκτελώντας τους.

Ο Τσαντ Ντόερμαν, 32 ετών, φέρεται να ομολόγησε στην αστυνομία ότι είχε σχεδιάσει την Πέμπτη την τριπλή δολοφονία που μετέτρεψε το σπίτι του σε τόπο εγκλήματος γεμάτο ερευνητές.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο αμέσως μετά από τις κλήσεις που δέχτηκαν βρήκαν τον δράστη να κάθεται έξω σε ένα σκαλοπάτι. Τον συνέλαβαν και τον ανέκριναν. Οι γιατροί προσπάθησαν να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στα αγόρια, χωρίς αποτέλεσμα.

Η 34χρονη μητέρα τους βρισκόταν και αυτή έξω από το σπίτι όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, με ένα τραύμα από πυροβόλο όπλο στο χέρι, το οποίο αποκόμισε στην προσπάθειά της να προστατέψει τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ένα από τα αγόρια προσπάθησε να διαφύγει σε ένα κοντινό χωράφι προτού τον «κυνηγήσει» ο πατέρας του, τον μεταφέρει πίσω στο σπίτι και στη συνέχεια τον πυροβολήσει.

Οι υπεύθυνοι ειδοποιήθηκαν για το έγκλημα από κλήσεις, η πρώτη από τις οποίες ελήφθη στις 4:15 μ.μ. της Πέμπτης. Σε αυτήν, μια γυναίκα φώναζε ότι «τα μωρά της είχαν πυροβοληθεί», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κλερμόντ.

«Αυτό είναι μακράν το πιο ανατριχιαστικό, φρικιαστικό έγκλημα που έχω δει», είπε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της κομητείας Μαρκ Τέκουλβε , «Μπορώ μόνο να φανταστώ τον τρόμο που ένιωσαν και βίωσαν αυτά τα μικρά αγόρια καθώς ο πατέρας τους – ο προστάτης τους – τα δολοφονούσε».

Ο ίδιος αρνήθηκε να πει αν θα ζητήσει τη θανατική ποινή στην υπόθεση. Είπε μόνο ότι εξετάζονται όλες οι πιθανές κατηγορίες.

Δείτε βίντεο από την σύλληψη του δράστη: