Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον δάσκαλό της έπεσε 10χρονη μαθήτρια η οποία χθες (20/6) -σε ηλικία πλέον 25 ετών- περιέγραψε όσα έζησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας. Μαζί με τον 64χρονο σήμερα συνταξιούχο εκπαιδευτικό κάθεται στο εδώλιο και η 52χρονη μητέρα του κοριτσιού, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στις γενετήσιες πράξεις που φέρεται να τέλεσε ο δάσκαλος.

Η δίκη ξεκίνησε με την 25χρονη να περιγράφει αναλυτικά τα όσα βίωσε ενόσω ήταν μαθήτρια της Ε’ τάξης Δημοτικού Σχολείου σε χωριό των Τρικάλων τον Οκτώβριο του 2007 αναφέρει το onlarissa.gr.

Η κοπέλα, αφού περιέγραψε όσα της έκανε ο δάσκαλος, είπε: «Μικρό κοριτσάκι ήμουν, δεν μπορούσα να φύγω κάτω από την έδρα…» τόνισε εν μέσω δακρύων. «Μου ζήτησε να μην πω τίποτα. Ήθελα να μιλήσω αλλά φοβόμουν. Φοβόμουν να μιλήσω…» επανέλαβε .  Για να καταθέσει επίσης ότι, παρά την άρνησή της η πράξη επαναλήφθηκε στο σχολείο όπως επαναλήφθηκε και στο σπίτι του κατηγορουμένου. Αφού με την πρόφαση της «βοήθειας στα μαθηματικά» η μητέρα της μαθήτριας την πήγαινε στο σπίτι του δασκάλου ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την απουσία της οικογένειάς του», «προέβαινε, κατ’ εξακολούθηση, σε ολοκληρωμένες ερωτικές επαφές μαζί της» μέχρι και τις αρχές της σχολικής χρονιάς 2009-2010.

Οι ποινές

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μάλλον τυχαία και έπειτα μετά από χρόνια όταν η αδελφή της κοπέλας, με αφορμή δικό της πρόβλημα εξομολογήθηκε σε κοινωνική λειτουργό τα όσα βίωσε η 10χρονη, ενώ η εισαγγελική έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα το ΜΟΔ Λάρισας με κατά πλειοψηφία απόφαση (6-1) είχε κρίνει ένοχο τον συνταξιούχο δάσκαλο και με οριακή πλειοψηφία επίσης (4-3) είχε κρίνει ένοχη τη μητέρα. Ομόφωνα επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών στον συνταξιούχο δάσκαλο και κατά πλειοψηφία (6-2) επέβαλε κάθειρξη 8 ετών στη μητέρα. Να τονιστεί πως οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ η δίκη διακόπηκε χθες για να συνεχιστεί στις 3 Ιουλίου.