Σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου, αναμένεται να απολογηθούν οι 9 συλληφθέντες για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με θύματα εκατοντάδες μετανάστες καθώς οι συνήγοροι τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Οι 9 συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων, ο εντολέας του -που απολογήθηκε πρώτος- αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στην μεταφορά των ατόμων και ότι είναι και αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν, όπως και οι υπόλοιποι.

Οι κατηγορούμενοι κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και θα οδηγηθούν εκ νέου σήμερα μετά τις 10:00 το πρωί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Στους 81 οι νεκροί

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό στους 81 ανήλθε ο αριθμός των σορών που έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, ενώ περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ανατράπηκε σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας στο Πακιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές Δευτέρα ακόμα τρεις σοροί εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του σημείου του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοικτά της Πύλου.

Βίντεο – ντοκουμέντο της Frontex πριν την βύθιση του πλοίου

Ένα νέο βίντεο με το αλιευτικό που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου έδωσε στη δημοσιότητα η Frontex. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται το υπερφορτωμένο αλιευτικό να βγάζει καπνούς.