Σε συναγερμό βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (19/6) οι Αρχές της Βοστόνης, μετά από εξαφάνιση υποβρυχίου που μετέφερε τουρίστες για να δουν από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού.

Όπως αναφέρει το BBC, η ακτοφυλακή της Βοστώνης που συμμετέχει στην επιχείρηση των ερευνών, σημειώνει πως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πόσα άτομα βρίσκονταν στο υποβρύχιο τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του, ή αν υπήρχαν επιβαίνοντες σε αυτό.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το κόστος που πλήρωσαν οι τουρίστες για την ξενάγηση ανέρχεται στα έως και 250.000 δολάρια προκειμένου να καταδυθεί σε βάθος 4.000 μέτρων και σε απόσταση 600 χιλιομέτρων περίπου από τη Νέα Γη του Καναδά προκειμένου να δει από κοντά το διάσημο ναύαγιο.

Σημειώνεται πως μικρά υποβρύχια μεταφέρουν περιστασιακά τουρίστες που πληρώνουν για να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού.

Το κόστος των δημοφιλών εκδρομών στο ναυάγιο μπορεί να ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της κατάδυσης στον Τιτανικό, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διαρκεί περίπου οκτώ ώρες.

Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται 3.800 μέτρα (12.500 πόδια) στον πυθμένα του Ατλαντικού, και 600 χιλιόμετρα (370 μίλια) από την ακτή της Νέας Γης, στον Καναδά. Το επιβατηγό πλοίο, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, χτύπησε σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και το πλήρωμα, περισσότεροι από 1.500 πέθαναν.