Την απόφασή του να αποσυρθεί από τις εκλογές της 25ς Ιουνίου γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή.

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας» έγραψε στο Facebook.

Την ανάρτηση του Μουσταφά Κατραντζή σχολίασε με δική του ανάρτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ‘Ακης Σκέρτσος. «Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Στη χθεσινή (18/6) διακαναλική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο θέμα της Ροδόπης, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «ανεύθυνη στάση» σε ένα «ευαίσθητο θέμα που αφορά την κοινωνική ειρήνη στη Θράκη». Έκανε λόγο για «απύθμενο θράσος» καθώς υπήρχε στο έγγραφο «σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ» ότι ήταν «στρατευμένος στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου».