Και να μην το έχεις φανταστεί, όµως υπάρχει και εκείνη η κατηγορία ανθρώπων, στην οποία ανήκω και εγώ, που προγραµµατίζουν τις διακοπές τους µε σηµείο αναφοράς τα φεστιβάλ ή τις συναυλίες του καλοκαιριού. Πρόκειται για µια κατηγορία τουρισµού που δεν έχει συγκεκριµένα κοινωνικά χαρακτηριστικά µια που η τέχνη εκφράζεται µε πολλούς τρόπους, οπότε ο καθένας ακολουθεί αυτόν που του ταιριάζει.

Υπάρχουν φεστιβάλ κατασκηνωτικά µε ηλεκτρονική µουσική και άλλα µε ροκ, διεθνή φεστιβάλ κλασικής µουσικής και jazz, φεστιβάλ που συνδυάζουν τη µουσική µε τον κινηµατογράφο αλλά και την µουσική µε outdoor, περιπετειώδη δραστηριότητες, φεστιβάλ χορού, θεάτρου, παραδοσιακής µουσικής και ό,τι άλλο µπορεί κάποιος να επιθυµήσει ή να φανταστεί. Πραγµατικά, ο κόσµος των συναυλιών είναι ένα υπέροχο κράµα. Η τέχνη, άλλωστε, έχει πάντα τον τρόπο να σε ξεκουράζει.

 Οι προτάσεις της Λίνας για αυτό το καλοκαίρι

«Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς διοργανωτές φεστιβάλ και υπέροχα µέρη, γι’ αυτό και είναι ιδανικός προορισµός για εκείνους που αγαπούν τον µουσικό τουρισµό και σχεδιάζουν τις διακοπές τους σύµφωνα µε τις µουσικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο», λέει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας τις επιλογές της.

Οι προκλήσεις κάθε καλοκαίρι είναι πολλές και όταν το επιτρέπει ο χρόνος και οι υποχρεώσεις µου πού µε βρίσκεις πού µε χάνεις… από φεστιβάλ σε συναυλία. Για φέτος προτείνω:

Το µοναδικό Φεστιβάλ Βωβούσας στην υπέροχη Πίνδο, µέσα στα βουνά και δίπλα στον Αώο. Γίνεται από τις 15 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου και περιλαµβάνει µοναδικές δραστηριότητες και εργαστήρια για κάθε ηλικία. Θεατρικά δρώµενα, συναυλίες,
yoga, workshops για βοτανοθεραπεία, για σύγχρονο χορό, για κινηµατογράφο και πολλές ακόµη δράσεις σε ένα υπέροχο τοπίο, παρέα µε τις γεύσεις του τόπου και την ευγενική συµµετοχή των ντόπιων.

Το ∆ιεθνές Φεστιβάλ Πηλίου που είναι και αυτό αφιερωµένο στην κλασική µουσική και γίνεται φέτος από τις 21 έως τις 29 Ιουλίου. Ένα πραγµατικά παραµυθένιο φεστιβάλ, σε ένα από τα πιο όµορφα βουνά της Ελλάδας που συγκεντρώνει καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσµο.

Το υπέροχο Φεστιβάλ Πόζαρ στην Αριδαία, στο µοναδικό φαράγγι, µε τις µουσικές κάτω από τον καλοκαιρινό, βραδινό ουρανό και τη διαµονή στο camping. Φέτος, το φεστιβάλ γίνεται από τις 21 έως και τις 23 Ιουλίου.

Το µοναδικό Φεστιβάλ Επιδαύρου που «τρέχει» όλο το καλοκαίρι και δίνει πάντα την ευκαιρία για µονοήµερες ή διήµερες αποδράσεις.

Το αγαπηµένο µου Φεστιβάλ Άκοβας στο Βυζίκη Γορτυνίας, το οποίο γίνεται παραπάνω από 40 χρόνια, µε θεατρικά δρώµενα, χορό και άλλες δράσεις που τιµούν την παράδοση και την ιστορία της περιοχής.

Το river party στο Νεστόριο Καστοριάς, που φέτος επιστρέφει ξανά και θα διεξαχθεί από τις 3 έως και τις 6 Αυγούστου, προσφέροντας µοναδικές µουσικές συναυλίες, party, βουτιές στον ποταµό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαµάτας, που φέτος θα γίνει από τις 14 έως και τις 23 Ιουλίου και θα έχει τίτλο (Επί)στροφή στο Σώµα. Ό,τι πρέπει για εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο χορό.

BONUS TIP

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου, στη Λέσβο που είναι ιδανικό για εκείνους που αγαπούν την κλασική µουσική και φέτος είναι αφιερωµένο στην αξία της Συµβίωσης και της υπενθύµισης της συνύπαρξής µας µε τον πλανήτη. Από τις 11 έως τις 19 Αυγούστου και είναι µια υπέροχη ευκαιρία για ένα ταξιδάκι στο νησί.

WHO IS WHO

Η Λίνα Θεοδωρακοπούλου, project manager σε events και στη ∆ηµοτική Αγορά της Κυψέλης, έχει βρεθεί πίσω από πολλές διοργανώσεις µουσικών εκδηλώσεων που λαµβάνουν χώρα στην Αθήνα.

Ανακαλύψτε ξανά τη χώρα μας στην ειδική έκδοση «Διακοπές» που κυκλοφορεί σε επιλεγμένα περίπτερα. 55 χρόνια τώρα ξέρουμε την Ελλάδα καλύτερα από όλους.