Τη μάχη της ουσίας αλλά και της εικόνας ετοιμάζεται να δώσει το ΠαΣοΚ στην τελευταία στροφή προς τις κάλπες με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται στο πρώτο πλάνο της προσπάθειας για ένα εκλογικό αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό του Μαΐου. Την τελευταία εβδομάδα η εκλογική προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων του ΠαΣοΚ αλλά και στην δημιουργία ενός κλίματος αισιοδοξίας για την έκβαση της αναμέτρησης.

Το προεκλογικό σποτ και τα διλήμματα της κάλπης

Στο διάρκειας 45 δευτερολέπτων προεκλογικό βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αποτελεί το κεντρικό του πρόσωπο, δίνει τον προεκλογικό τόνο του κόμματος, τόσο μέσω του αισιόδοξου μηνύματος πως το ΠαΣοΚ έχει μπει πλέον σε μία νέα πορεία, αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια του παρελθόντος, όσο και αναφερόμενος στους βασικούς προγραμματικούς άξονες της Χαριλάου Τρικούπη, που δεν είναι άλλοι από την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Ανδρουλάκης θέτει επίσης τα διλήμματα που το ΠαΣοΚ προβάλλει στον δρόμο προς την κάλπη: Ανθρωπιά απέναντι στον κυνισμό, σιγουριά έναντι αβεβαιότητας, ειλικρίνεια απέναντι στην αναξιοπιστία και την αλαζονεία.

Το μήνυμα Ανδρουλάκη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του (Real fm) σχολίασε πως το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου έδειξε ότι η αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα ήταν «χρυσός» χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Απευθυνόμενος στους προοδευτικούς αριστερούς, είπε χαρακτηριστικά: «Μην μένετε στην ομηρία της ηγετικής ομάδας του κ. Τσίπρα. Δεν ξέρω κανέναν πραγματικό αριστερό να είναι χαρούμενος, που την Πέμπτη πριν τις προηγούμενες εθνικές εκλογές ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε γιατί δεν ψήφισε την τροπολογία που απαγόρευε τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Φύσσα, στις εκλογές. Τους κάλεσε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν παραστρατημένοι, ενώ έχουν προηγηθεί δολοφονίες και βρίσκονται στη φυλακή ως εγκληματική οργάνωση. Ποιος πραγματικός αριστερός είναι περήφανος για αυτά τα παιχνίδια μικροπολιτικής του κ. Τσίπρα;». Η Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχίσει τα ανοίγματα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι υπάρχει περιθώριο μετακινήσεων προοδευτικών πολιτών, μετά την εκλογική του κατάρρευση.

Η μάχη των μεγάλων συγκεντρώσεων

Όσον αφορά τη στρατηγική του κόμματος για το φινις της προεκλογικής περιόδου, την ερχόμενη εβδομάδα, που είναι και η τελευταία πριν από την προσφυγή στις κάλπες, το ΠαΣοΚ αναμένεται να συνεχίσει επενδύοντας στο πρόσωπο του προέδρου του, σε συνδυασμό με τις τέσσερις μεγάλες συγκεντρώσεις τις οποίες έχει προγραμματίσει να διοργανώσει: Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη στην Πάτρα, την Τέταρτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στο Ηράκλειο.

«Η δημοσκοπική στασιμότητα δεν ανταποκρίνεται στο ρεύμα της κοινωνίας»

Σχετικά με τα εκλογικά ποσοστά και τα όσα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως η δημοσκοπική στασιμότητα που επιδεικνύει το κόμμα τις τελευταίες εβδομάδες δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό ρεύμα της κοινωνίας. Αντιθέτως, ευελπιστούν πως ότι συνέβη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όταν το ΠαΣοΚ παρότι καταγραφόταν από την πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων οριακά κάτω από το 10% κατόρθωσε να φθάσει στο 11,5% θα επαναληφθεί και στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου. Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, καθώς το ΠαΣοΚ στην εκτίμηση ψήφου δείχνει να διατηρεί το ποσοστό της 21Ης Μαίου. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν όμως πως την Κυριακή το βράδυ θα χαμογελάσουν και πάλι.