Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας μια αποστομωτική εμφάνιση διέσυρε τον Παναθηναϊκό, στον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που δεν τελείωσε ποτέ και κατέκτησε το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ το «νταμπλ» αλλά το πραγματικό πάρτι έγινε στη συνέχεια στο ΣΕΦ όπου οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν δημιουργήσει μια πανηγυρική-εορταστικ

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν και στο ΣΕΦ, εκεί οπου οι οπαδοί της ομάδας είχαν στήσει το δικό τους… πάρτι. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος παραχώρησαν δεν έκρυψαν τη χαρά τους για τα όσα πέτυχε η ομάδα τη φετινή σεζόν.

«Τους τελευταίους 16 μήνες έχουμε κατακτήσει 5 τίτλους στην Ελλάδα, όσους είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα 16 χρόνια. Ό,τι άλλο και να πούμε είναι περιττό, δεν είναι στιγμή να αναλύσουμε τι άλλαξε με δικές μας θυσίες και αποφάσεις. Δεν παρακαλέσαμε, δεν εκβιάζουμε, δεν απειλούμε. Είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές που έχουμε ζήσει» δήλωσαν.

«Ήταν ονειρική χρονιά, χάσαμε για τρία δευτερόλεπτα την EuroLeague αλλά σήμερα γράψαμε ιστορία. Συνεχίζουμε με το double όπως και πέρσι. Έχει γίνει τρομερή δουλειά, είναι ο ορισμός της ομάδας και αυτοί που παίζουν και αυτοί που όχι, όσοι είναι γύρω της. Αλλιώς δε θα παίζαμε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Είμαστε οικογένεια και φαίνεται, παίξαμε φανταστικό μπάσκετ. Η ομάδα έβγαλε υγεία, στο πέμπτο παιχνίδι ήθελαν 80.000 άτομα να έρθουν. Πετύχαμε το δεύτερο σερί double για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού, είναι μοναδικές στιγμές. Δε σκεφτόμαστε συμβόλαια και την επόμενη σεζόν, έχει και άλλα να γίνουν τις επόμενες ημέρες. Από όταν επιστρέψαμε από τη δύσκολη κατάσταση που αναγκαστήκαμε να βρεθούμε, φτάσαμε σε δύο Final-4 και τα δύο στο σουτ. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ελλάδας και αγγίζει την κορυφή της Ευρώπης».

«Το 16-1 είναι ένα τρομερό ρεκόρ. Δεν ξέρω αν θα ξαναγίνει ποτέ. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα δυναμώσει. Θέλουμε ο Παναθηναϊκός να είναι δυνατός, γιατί αυτό κάνει τον Ολυμπιακό καλύτερο και για την Ευρώπη. Αλλά το ζούμε και το ευχαριστιόμαστε, δεν γίνεται να το κρύψουμε αυτό».