Σήμερα το κρίσιμο ματς Ελλάδας – Ιρλανδίας για τα προκριματικά του Euro 2024. O Γκουστάβο Πογέτ έδειξε πως υπολογίζει και με το παραπάνω την Ιρλανδία στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του σημερινού αγώνα στην Opap Arena. Και έδειξε αρκετά διαβασμένος γύρω από μια ομάδα που μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να θεωρείται. Το έδειξε άλλωστε πριν από λίγους μόνο μήνες. Εβαλε δύσκολα στη Γαλλία, από την οποία έχασε με… ζόρι χάρη σε ένα γκολ του Παβάρ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

«Τους είδαμε απέναντι στη Γαλλία, που έχει ποιότητα και ταχύτητα. Θέλουν να έχουν ελπίδα πρόκρισης σε αυτόν τον πολύ δύσκολο όμιλο. Περιμένουμε να παίξουν δυναμικά, να μας πιέσουν ίσως λίγο πιο ψηλά και είμαστε προετοιμασμένοι. Κι εκείνοι θέλουν τη νίκη, όπως κι εμείς. Θα είναι ένα παιχνίδι-κλειδί και για τις δύο ομάδες», είπε ο Ουρουγουανός. Και στάθηκε ιδιαίτερα σε παίκτες που αγωνίζονται και έχουν εμπειρία από την Premier League και συγκεκριμένα στον Εβαν Φέργκιουσον, τον άσο της Μπράιτον.

«Δεν μας άρεσε»

«Οταν ένας παίκτης μπορεί να αποδίδει σε τέτοια ηλικία στην Αγγλία, είναι εξαιρετικός παίκτης. Ο Εβαν είναι καταπληκτικός, το έχει δείξει στην Μπράιτον και σίγουρα θα έχουμε αρκετή δουλειά για να τον περιορίσουμε». Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του αγώνα, λέγοντας ότι αν η Ελλάδα δεν πάρει αυτό το παιχνίδι, το έργο της θα γίνει εξαιρετικά δύσκολο. «Θα είναι πολύ δύσκολο για όποια ομάδα χάσει. Η αλήθεια είναι πως όταν έγινε η κλήρωση δεν μας άρεσε που βρεθήκαμε στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές όμως. Υπάρχει το FIFA ranking και γι’ αυτό έρχονται αυτές οι κληρώσεις. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που έχουμε. Η πραγματικότητα είναι πως αν δεν νικήσουμε, τότε θα είναι πολύ δύσκολο για να είμαστε δεύτεροι. Ρεαλιστικά, λοιπόν, είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό, έχουμε προετοιμαστεί καλά. Μπορείς όμως να δουλεύεις 20 μέρες για το πώς θα αντιμετωπίσεις ένα κόρνερ, αλλά το θέμα είναι να το κάνεις στο παιχνίδι, εκείνη τη μέρα. Είναι πολλές λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο.

Εμείς οι προπονητές των εθνικών ομάδων πάντα παραπονιόμαστε για τον χρόνο προετοιμασίας που είναι λίγος. Τώρα είχαμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για κάποιες μέρες παραπάνω. Δεν θέλω να αποκαλύψω σε τι δουλέψαμε παραπάνω. Πάντως δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα, αφού τον ίδιο χρόνο είχε και η Ιρλανδία».

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας μίλησε και για τη δεύτερη ευκαιρία, που έρχεται μέσω του Nations League, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να περάσει από τον όμιλο. «Δεν θέλω να βάλω περισσότερη πίεση στην Ιρλανδία, αλλά όντως εμείς έχουμε μια εναλλακτική διαδρομή για την πρόκριση. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε στα προκριματικά, έχουμε και μια δεύτερη ευκαιρία. Πάντως θέλουμε να περάσουμε από τα προκριματικά και αν τα καταφέρουμε θα είναι φανταστικά. Αν όχι, θα προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα για το Nations League».

Ο Μπάλντοκ

Από την πλευρά των παικτών της Εθνικής, ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν αυτός που τους εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου και θυμήθηκε τις ρίζες του. Μιλώντας για τη γιαγιά του και για το πόσο περήφανη θα ήταν αν τον έβλεπε με τη Γαλανόλευκη. «Ολοι ξέρουν πόσο περήφανος είμαι. Η προγιαγιά μου ήταν απολύτως Ελληνίδα, θα ήταν περήφανη να με βλέπει. Νιώθω Ελληνας, ήρθα με τον παππού μου στην Ελλάδα και όπως είπα νιώθω περήφανος όταν φοράω τη φανέλα», είπε ο Μπάλντοκ, ο οποίος αναφερόμενος στα ματς με Ιρλανδία και Γαλλία τόνισε ότι δεν σκέφτεται κανείς το ματς της Δευτέρας, αλλά μόνο το σημερινό που έχουν μπροστά τους. «Δεν σκέφτομαι έτσι, είμαστε επαγγελματίες, μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να το κερδίσουμε, δεν κάνουμε διαχωρισμό. Δεν πάμε σε ένα παιχνίδι, ο στόχος είναι να κάνουμε το καλύτερο. Αν θες να προκριθείς πρέπει να κερδίσεις αυτό το παιχνίδι. Ο προπονητής δεν μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι με την Ιρλανδία, είναι το επόμενο. Ολοι σκεφτόμαστε έτσι, όλοι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, αλλιώς δεν θα ήμασταν εδώ».