Στο φως έρχεται νέα φωτογραφία από το πλοίο στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες πρόσφυγες λίγο πριν το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 78 σοροί από το πολύνεκρο ναυάγιο ενώ έχουν διασωθεί 104 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Όσο περνούν οι ώρες εξανεμίζονται οι ελπίδες να εντοπιστούν ζωντανοί από την τραγωδία ενώ ακόμα οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τον αριθμό των αγνοουμένων, με τους πρόσφυγες να κάνουν λόγο για 700 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Φωτογραφία από τη διάσωση

Σε νεότερο δελτίο του το Λιμενικό ενημερώνει ότι:

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) φρεγάτα Π.Ν., εννέα (09) παραπλέοντα πλοία, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. και ένα (01) ελικόπτερο Π.Α. και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν.

Επίσης, γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί».

Αναζητούν τα παιδιά τους

Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και γραμματέας των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης, που περιέθαλψε διασωθέντες έχει δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από άγνωστους αριθμού που αγωνιούν για τους δικούς τους.

«Υπήρχε καταιγισμός τηλεφωνημάτων και φωτογραφιών που μου έστελναν συγγενείς των αγνοουμένων με την ελπίδα μήπως γνωρίζω αν ζουν. Έμαθα ότι πολλοί ήταν από το ίδιο χωριό. Αυτό που μου έλεγαν στα μηνύματα είναι αν έχω δει αυτά τα παιδιά».

Όσον αφορά τους διασωθέντες και αυτοί αγωνιούν γιατί μαζί τους ταξίδευαν και μέλη των οικογενειών τους. Όπως αναφέρει ο κ. Μάκαρης κάποιοι από τους διασωθέντες που περιέθαλψε του ζήτησαν το τηλέφωνό του για να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους.

«Μου είπαν ότι επέβαιναν 750 άτομα» είπε. Το πρώτο πράγμα που ήθελαν ήταν να μιλήσουν με τους οικείους τους. Ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή όπως καταλαβαίνετε».

Τόνισε πως κάποιοι του αποκάλυψαν ότι υπήρχαν παιδιά στα αμπάρια. «Κάποιοι είπαν για 100, άλλοι για 20, άλλοι για 30. Προφανώς, δεν είχαν καμιά εικόνα τι γινόταν στα αμπάρια».