Έξι με οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι είναι μεταξύ των 104 διασωθέντων του ναυαγίου στην Πύλο, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι οποίοι θα μεταφερθούν μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας.

Στη Μαλακάσα θα παραμείνουν για μια ή δύο νύχτες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές για ανηλίκους. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ανήλικους άνω των 16 ετών.

Στο μικροσκόπιο 9 ύποπτοι διακινητές

Τα έμπειρα στελέχη του Λιμενικού εκτιμούν ότι είναι αρκετά πιθανό οι υπεύθυνοι του ταξιδιού, στο ταξίδι θανάτου στη Μεσόγειο, να βρίσκονται μεταξύ των 104 ανθρώπων που κατάφεραν να περισυλλέξουν οι διασώστες, αναφέρει το Mega.

Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία, με τη λήψη καταθέσεων από τους μετανάστες που διαμένουν σε ειδικούς χώρους, ενώ θα ακολουθήσουν όσοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 9 άνδρες ανάμεσα στους διασωθέντες που οι ελληνικές Αρχές εκτιμούν ότι είναι οι διακινητές που ευθύνονται για την τραγωδία.

Οι Αρχές ψάχνουν ακόμη τον «καπετάνιο» του πλοίου που είτε έχει εγκαταλείψει το πλοίο, είτε βρίσκεται ανάμεσα στους διακινητές. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο «καπετάνιος» είχε εγκαταλείψει το πλοίο πολύ νωρίτερα.

Οι λιμενικοί θα κληθούν να ερευνήσουν και ποιο είναι το πρόσωπο που συνομιλούσε με το κέντρο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πλοίου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Λιμενικό, το πρόσωπο αυτό μιλούσε άπταιστα αγγλικά και ήταν το πρόσωπο που είχε αρνηθεί την παροχή βοήθειας από τις ελληνικές Αρχές.