Ναυάγιο βλέπει στη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του debate ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, μετά τη σημερινή αναβολή του εξαιτίας του τριήμερου εθνικού πένθους για την τραγωδία στην Πύλο. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος θα ήταν συντονιστής του ντιμπέιτ, όπως ακριβώς και στο προηγούμενο, μετέφερε στον «αέρα» της εκπομπής Στούντιο 4, το ρεπορτάζ του γύρω από την αναβολή του debate.

«Δεν υπάρχει συμφωνία για να βρεθεί η μέρα, είναι λίγος ο χρόνος μέχρι τις εκλογές. Κάποια κόμματα δεν μπορούσαν το Σάββατο, τα οποία και ζήτησαν να γίνει την Κυριακή, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε γιατί έχει την διακαναλική συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επομένως δεν κατάφεραν να τα βρουν γιατί ο καθένας έχει τις δικές του υποχρεώσεις. Ήταν δύσκολο να τα βρουν για μια άλλη ημέρα, να είμαστε ειλικρινείς, από Δευτέρα θεωρητικά είναι ανοιχτό ακόμα το πεδίο αλλά νομίζω ότι πάρα πολύ δύσκολα θα βρεθεί η μέρα διότι έχουν όλοι πάρα πολύ έντονο πρόγραμμα. Από ότι καταλαβαίνω η εικόνα είναι ότι μάλλον δεν θα γίνει ντιμπέιτ. Μάλλον, δεν υπάρχει το σίγουρο, αλλά πάει προς ναυάγιο. Κρίμα να πω γιατί όλοι το περίμεναν, νομίζω και οι ίδιοι» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Κουβαράς.

«Το πλαίσιο θα ήταν πιο χαλαρό»

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε πως: «Εδώ ήταν όλα έτοιμα, η ΕΡΤ είχε ξανά από την αρχή οργανωθεί, χθες κάναμε πρόβα στο στούντιο το απόγευμα και όλα ήταν έτοιμα γενικώς αλλά οι εξελίξεις ήταν τέτοιες που μάλλον μας οδηγούν πίσω. Δεν βρίσκω πολύ πιθανό να βρεθεί ημερομηνία που να καλύπτει όλα τα κόμματα. Δηλαδή, αφού δεν βρέθηκε σήμερα μια λύση στην διακομματική που είχε αποστολή να αναβάλλει το αποψινό και να βρει μια νέα ημερομηνία, δεν λέω ότι αποκλείεται αλλά μου φαίνεται δύσκολο. Αυτό λέει το ρεπορτάζ και το μεταφέρω, πως δεν βρέθηκε μια κοινή συνισταμένη».

«Σε αυτό το debate βέβαια θα ήταν καλύτερα τα πράγματα (σ.σ. από το προηγούμενο) διότι είχε δοθεί η δυνατότητα ενός ελεύθερου θέματος στους δημοσιογράφους, δηλαδή να κάνουν μια ελεύθερη ερώτηση με ότι θέλουν. Επίσης, είχε δοθεί η δυνατότητα σε κάθε γύρο να υπάρχει μια έξτρα διευκρινιστική ερώτηση από τους δημοσιογράφους. Ήταν δηλαδή αρκετά πιο χαλαρό το πλαίσιο αλλά όλα αυτά είναι… Ιστορία, εάν δεν γίνει. Θα το βλέπαμε στην πράξη πώς θα λειτουργούσε, νομίζω πως θα ήταν λίγο πιο άνετο από το προηγούμενο και επίσης ήταν λιγότεροι οι αρχηγοί γιατί είναι αυτοί που έχουν μπει στη βουλή» σημείωσε στην συνέχεια ο Γιώργος Κουβαράς.