Σε μια εποχή που τα μεγάλα έργα ανάπλασης στην Ελλάδα παίρνουν μπρος αλλά και η ανάγκη για νέες, σύγχρονες υποδομές σε κτίρια γραφείων, καταστημάτων και κατοικιών είναι πιο επιτακτική από ποτέ, το εγχώριο real estate αναθερμαίνεται.

Όπως αναφέρει η στήλη il postino του Οικονομικού Ταχυδρόμου, η πρόσφατη παραίτηση κορυφαίου στελέχους μεγάλης εταιρείας του χώρου, άναψε φωτιές και οι συζητήσεις ήδη ξεκίνησαν. Μάλιστα, πολλοί συνδέουν τις εξελίξεις με ευρύτερους στρατηγικούς σχεδιασμούς.

Ακούγεται, λοιπόν, ότι είναι στα σκαριά ένα σχέδιο προσέγγισης δύο κορυφαίων εταιρειών του κλάδου. Θα μπορούσε για παράδειγμα να υπάρξει μια συγχώνευση που θα δημιουργούσε έναν τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα «παίκτη». Και με τα έργα εκατομμυρίων να είναι μπροστά μας (και λόγω Ταμείου Ανάκαμψης), είναι σίγουρο ότι οι ισχυροί παίκτες είναι αυτοί που θα ξεχωρίσουν. Για να δούμε: Θα έχουμε εξελίξεις σύντομα; Τα έργα δεν μπορούν να περιμένουν.

Όσον αφορά τα έργα, αναφερόμαστε σε εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών, ξενοδοχεία και τουριστικά projects και χιλιάδες νέες κατοικίες κ.λπ.