Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο του Αγίου Λουκά  Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε 14χρονη με σύνδρομο Rapunzel από της οποίας το στομάχι, αφαιρέθηκαν 700 γραμμάρια τρίχες από τα μαλλιά της. Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά εκδήλωσης του εν λόγο συνδρόμου  το οποίο  εμφανίζεται εννέα φορές συχνότερα στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες και  το 80% των περιστατικών κατά βάση εντοπίζεται  σε παιδιά ή έφηβες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» το εν λόγω τριχοπίλημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν εντοπιστεί και αφαιρεθεί παγκοσμίως.

«Τριχόπλημα είναι η μάζα από άπεπτες τρίχες μέσα στον γαστρεντορολογικό σωλήνα μετά από βρώση αυτών. Η συχνότητα στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται από 0,06% έως 4%», λέει η παιδοχειρουργός και υπεύθυνη του Παιδοχειρουργικού τμήματος της κλινικής «Άγιος Λουκάς», Κατερίνα Ραμματά.

Ετρωγε τις τρίχες των μαλλιών της και όχι μόνο για τουλάχιστον 12 χρόνια

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η 14χρονη κοπέλα, η οποία έχει πλέον αναρρώσει και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, έτρωγε τις τρίχες των μαλλιών της για τουλάχιστον 12 χρόνια.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το νεαρό κορίτσι έτρωγε και κλωστές από κουρτίνες του σπιτιού τη, αλλά και βαμβάκι από μπατονέτες χωρίς οι γονείς της να αντιληφθούν το παραμικρό.