Στα μαθήματα ειδικότητας Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές, εξετάστηκαν σήμερα Τρίτη στις Πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Το ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά & Κερατσινίου – Δραπετσώνας παρουσιάζει τα θέματα στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Τα θέματα σε Ηλεκτρικές Μηχανές

Τα θέματα στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Τα θέματα στη Ναυσιπλοΐα ΙΙ

Τα θέματα στις Ναυτικές Μηχανές

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα και την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας με την εξέταση των μαθημάτων Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.
Ειδικά Μαθήματα – Τέλος Ιουνίου οι βαθμολογίες.

Από 17/6 τα ειδικά μαθήματα

Τη σκυτάλη των Πανελλαδικών θα έχουν από τις 17 έως και τις 29 Ιουνίου οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων. Αυτή την εβδομάδα στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών.

Οι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων) αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτό που θα αλλάξει φέτος είναι ότι η υποβολή δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισήχθη στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση.

Οι ημερομηνίες εξέτασης των ειδικών μαθημάτων