Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και του Τμήματος Εκβιαστών στην Αττική βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Δευτέρας.

Από την έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία σε βάρος ατόμων, τα οποία δραστηριοποιούνται στο χώρο της νύχτας στα νότια προάστια και εκτελούν συμβόλαια για υπηρεσίες προστασίας σε μαγαζιά, ξυλοδαρμούς και τοκογλυφία.

Οι Αρχές προχώρησαν σε επτά προσαγωγές ατόμων, εις βάρος των οποίων έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ελληνες, Αλβανοί και Ιρακινοί με βεβαρημένο ποινικό μητρώο ανάμεσα στους προσαχθέντες.

Της επιχείρησης είχε προηγηθεί άκρως απόρρητη έρευνα για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος, καθώς επίσης και για τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Aσφάλειας Αττικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έχουν προχωρήσει στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης (12/06) σε επτά προσαγωγές ατόμων σε βάρος των οποίων προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Τα άτομα έχουν δραστηριότητα στο χώρο της νύχτας κυρίως σε περιοχές των νοτίων προαστίων -Γλυφάδα, Άλιμο, Άγιο Δημήτριο, Δάφνη, Αργυρούπολη- εμπλέκονται σε “συμβόλαια” με βαρύτατους ξυλοδαρμούς, σε εξαναγκασμό προς εξόφληση οφειλών, και προστασίας καταστημάτων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής».