Πρόστιμο 21.600 ευρώ επέβαλε ο δήμος Αθηναίων στο ΚΚΕ για παράνομη αφισορύπανση με προεκλογικές αφίσες σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης.

Αυτό είναι το δεύτερο -κατά σειρά- πρόστιμο που επιβάλλεται σε πολιτικό κόμμα, μετά το πρόστιμο στο ΜεΡΑ25, ύψους 15.900 ευρώ, για αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό, αφίσες και φυλλάδια.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν παράνομα τοποθετημένες προεκλογικές αφίσες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις οδούς Πανεπιστημίου, Πατησίων, Χαλκοκονδύλη, Ακαδημίας και πλατεία Κάνιγγος.

Από τον Μάιο έχουν παραχωρηθεί στα κόμματα -ατελώς- δημόσιοι χώροι για χρήση προεκλογικών περιπτέρων, καθώς επίσης και 450 στέγαστρα σε στάσεις για ανάρτηση του προεκλογικού υλικού.

Στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Μάιο, ο Δήμος Αθηναίων είχε καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα που μετέχουν στις εκλογές να σεβαστούν τον προβλεπόμενο κανονισμό. Σε περιπτώσεις μάλιστα κατά τις οποίες διαπιστώθηκε παράβαση, ο δήμος είχε προχωρήσει σε συστάσεις προς τους υπεύθυνους των κομμάτων.