Απάντηση στην αιτία του τραγικού θανάτου του 8χρονου παιδιού από τη Νάουσα Ημαθίας έδωσαν σήμερα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Το μικρό αγόρι παρουσίασε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματά και στη συνέχεια στη ΜΕΘ παίδων του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, πέθανε εξαιτίας στρεπτόκοκου.

Δύο ημέρες στάθηκαν αρκετές για να σταματήσει να χτυπά η καρδιά του 8χρονου ο οποίος το περασμένο Σάββατο παρουσίασε πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Νάουσας.

Την Κυριακή η κατάστασή του επιδεινώθηκε και έτσι αποφασίστηκε το παιδί να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά διεκομίσθη στο νοσοκομείο Γεννηματά και τελικά, το βράδυ στις 22:00 κατέληξε στη ΜΕΘ του Παίδων Ιπποκρατείου. Οι γιατροί παρά τις προσπάθειες ανάνηψης δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τελικά ήταν μηνιγγίτιδα και όχι στρεπτόκοκκος

Μιλώντας στο Mega ο πατέρας του παιδιού είπε ότι υπάρχουν ευθύνες γιατρών αλλά αυτή τη στιγμή είναι νωρίς να τις αναζητήσουμε.

«Μας είπαν ότι τελικά ήταν στρεπτόκοκκος. Τώρα βγήκαν τα αποτέλεσμα. Χθες που τον έβαλαν στη ΜΕΘ πήραν δείγματα και τώρα βγήκαν τα αποτελέσματα και τελικά μας είπαν ήταν στρεπτόκοκκος και όχι μηνιγγίτιδα που μας είπαν στην αρχή», δήλωσε ο πατέρας στο makthes.gr

Σε ένδειξη πένθους το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Στενήμαχο Νάουσας, παρέμειναν κλειστά σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, με απόφαση του δημάρχου Νάουσας.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Νάουσας

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ο ίδιος προσωπικά και εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής στην οικογένεια, στους οικείους, στους συμμαθητές και τους δασκάλους για την απώλεια του μικρού μαθητή μας από το Στενήμαχο. Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι στην οικογένεια του παιδιού, στην οποία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ναουσας, Νικόλας Καρανικόλας.