Η ώρα για το μεγαλύτερο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό ραντεβού της χρονιάς πλησιάζει, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι και η Ίντερ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Champions League στον τελικό που θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης και μπορείτε να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση από το MEGA.

Φαβορί η Σίτι – Προϊστορία στον θεσμό η Ίντερ

Το μεγάλο φαβορί του τελικού δεν είναι άλλο από τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία φιλοδοξεί να κατακτήσει το πολυπόθητο τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League) γινόμενη έτσι μόλις η δεύτερη αγγλική ομάδα που θα το πετύχει, μετά τη συμπολίτισσα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το 1999.

Υπενθυμίζεται ότι οι «πολίτες» έχουν ήδη κατακτήσει τις άλλες δύο διοργανώσεις  και το μόνο που τους απομένει είναι η επικράτηση επί της Ίντερ στο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης. Βέβαια η Σίτι δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της να κατακτήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ έφτασε στον τελικό για πρώτη φορά το 2021, όπου και ηττήθηκε από την Τσέλσι με 1-0.

Από την πλευρά τους οι «νερατζούρι» έχουν προϊστορία στη διοργάνωση την οποία έχουν κατακτήσει τρεις φορές στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα τα έτη 1964,1965 και 2010.

Πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι: (3-2-4-1): Έντερσον – Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ – Στόουνς, Ρόδρι – Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν, Γκρίλις – Χάαλαντ
Ίντερ: (συμπαγές 3-5-2 / 5-3-2): Ονάνα – Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μχιταριάν, Ντιμάρκο – Λαουτάρο, Τζέκο