Σε συναγερμό βρίσκονται το τελευταίο 24ωρες οι ελληνικές αρχές μετά τον εντοπισμό ενός κλεμμένου αυτοκινήτου στον Νέο Κόσμο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

Για σημαντικά ευρήματα που ενδεχομένως να ξεκλειδώσουν έρευνες εγκληματικών ενεργειών που απασχολούν την Ελληνική Αστυνομία, κάνουν λόγο έμπειροι αξιωματικοί για την υπόθεση του Νέου Κόσμου.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως πολύ σοβαρή, καθώς πρόκειται για οπλισμό που θα μπορούσε να ανήκει μόνο σε κάποια μεγάλη εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του οχήματος βρέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάζνικοφ, 2 με 3 πιστόλια-περίστροφα των 9 χιλιοστών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειροβομβίδα και σφαίρες.

Σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος μίλησε στο Mega, οι ερευνητές βρήκαν πλούσιο DNA και δακτυλικά αποτυπώματα και ήδη εξετάζονται ενώ σήμερα θα ξεκινήσουν οι πρώτες ταυτοποιήσεις.

Κάτι που «θα ανάψει το φωτάκι, ώστε να δούμε ποιοι κρύβονται από πίσω», όπως τόνισε. Μετά και την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων οπότε και θα διαπιστωθεί αν τα όπλα είναι «καθαρά» ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και ποιες, κατά το παρελθόν.

Μετά και την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων οπότε και θα διαπιστωθεί αν τα όπλα είναι «καθαρά» ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και ποιες, κατά το παρελθόν, όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας.