Από τα μέσα Απριλίου η ΕΛ.ΑΣ. είχε σαφείς πληροφορίες για το «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του 38χρονου ποινικού που έπεσε νεκρός μαζί με έναν συνομήλικο συγγενή του από δολοφονική επίθεση με 44 σφαίρες από Καλάσνικοφ, το βράδυ της Τετάρτης, στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», τα στελέχη των Αρχών ασφαλείας φέρεται να είχαν αναφορές και πιθανόν δεδομένα συνομιλιών για τα πρόσωπα που προχωρούσαν στον σχεδιασμό της εγκληματικής επίθεσης που καταγράφηκε στον Κορυδαλλό. Χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αποτρεπτική ενέργεια ή να ολοκληρωθεί ο σχηματισμός σχετικής δικογραφίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνδέουν την τωρινή διπλή δολοφονία – ως προς τα κίνητρα των δραστών αλλά και τους συσχετισμούς στον χώρο της εγχώριας μαφίας – με εκείνες που είχαν σημειωθεί τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας και στον Γέρακα, με θύματα δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, όπως και απόπειρα δολοφονίας εις βάρος ιδιώτη το καλοκαίρι του 2020 στη Βάρη.

Ο φόβος πλέον των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι θα ξεκινήσει – ύστερα από έναν χρόνο «σιγής» – ο εμφύλιος α λα Μεξικό της ελληνικής μαφίας που ήδη καταμετρά 22 θύματα την τελευταία εξαετία, ενώ έχουν υπάρξει και δύο τραυματισμοί ιδιωτών που διέφυγαν τον κίνδυνο.

Επιπλέον τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι η τωρινή διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό (με χρήση Καλάσνικοφ και μαζικό πυρ) είχε ομοιότητες με τις προαναφερόμενες εγκληματικές επιθέσεις σε Βορειοανατολική Αττική και Βοιωτία όπως και με άλλες δύο που έχουν σημειωθεί την περίοδο 2018-2019 στο Χαϊδάρι με στόχο δύο επιχειρηματίες.