Καταδρομική επίθεση σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι στο Κουκάκι το βράδυ της Πέμπτης (9/6).

Συγκεκριμένα, στις 11.30 ώρα το βράδυ της Πέμπτης, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ στην οδό Βεΐκου στο Κουκάκι, προς τον Νέο Κόσμο.

Η ομάδα 15 ατόμων δεν έμεινε εκεί καθώς, πραγματοποίησαν καταδρομικές επιθέσεις μεταξύ άλλων και σε άλλα καταστήματα και ιδιωτικές επιχειρήσεις προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Η επίθεση έγινε προκειμένου να απελευθερωθεί ένας αντιεξουσιαστής, ο οποίος έχει το προσωνύμιο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και έχει εκτίσει την προβλεπόμενη ποινή του.

Ο αντιεξουσιαστές έχει καταδικαστεί σε 16χρόνια φυλακή για κλοπές και οπλοκατοχή το 2013. Είναι φοιτητής στη Γεωπονική, ζήτησε να του δοθεί φοιτητική άδεια, έγινε η μεταγωγή του από τις φυλακές του Μαλανδρίνου στον Κορυδαλλό, ωστόσο δεν του έχει δεθεί η εν λόγω άδεια. Λόγω αυτού τις τελευταίες οκτώ ημέρες βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό προχώρησε σε εννέα προσαγωγές. Αυτή τη στιγμή είναι κατεστραμμένα 2 ΑΤΜ τραπεζών, ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, ένα σούπερ μάρκετ, καθώς και το κατάστημα των ΕΛΤΑ.