Για την επάρκεια ασθενοφόρων αλλά την έλλειψη προσωπικού μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χίου, Μάρκος Σκούφαλος, ο οποίος χθες, κατάρρευσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ξεκίνησα εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης την εισήγησή μου, άρχισα να έχω κάποιο πρόβλημα στην άρθρωση και δυσφορία με αποτέλεσμα να οδηγούμαι λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο δεν ολοκληρώθηκε γιατί σε ρόλο διασώστη έσπευσαν οι συνάδελφοί μου» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Μιλώντας για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που ποτέ δεν ήρθε, ο δημοτικός σύμβουλος εστίασε στο γεγονός ότι το μοναδικό σε λειτουργία εκείνη την ώρα ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν 35 χιλιόμετρα μακριά σε άλλο περιστατικό.

«Το έχουμε πληρώσει με ζωές»

«Τα ασθενοφόρα είναι επαρκή. Τα πληρώματα δεν υπάρχουν και το έχουμε πληρώσει με ζωές αυτό το πράγμα» είπε ο κ. Σκούφαλος ο οποίος τόνισε ότι νιώθει τυχερός γιατί το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και πρόλαβε να πάει με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

«Το αυτοκίνητο το οδηγούσε δημοτικός σύμβουλος και πίσω ήταν ο γιατρός που παρευρισκόταν στην εκδήλωση και ήταν και νοσοκομειακός γιατρός» αποκάλυψε, λέγοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα εάν είχε υποστεί καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.