Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η αγόρευση της εισαγγελέως, για τους 12 χούλιγκαν, που κατηγορούνται για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 στην περιοχή της Χαριλάου.

Η αγόρευση της εισαγγελέως ξεκίνησε τη περασμένη Τρίτη, διήρκησε για αρκετές ώρες, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε καθώς περιλαμβάνει 670 σελίδες.

Σύμφωνα με το thestival.gr  η εισαγγελέας ξεκίνησε την αγόρευσή της με τον σχολιασμό της κατάθεσης της ιατροδικαστή, Λήδας Κοβάτση. Επανέλαβε και σήμερα ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος των θυμάτων.

Η ίδια τόνισε ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης αντιμετώπισαν την κατάθεση της ιατροδικαστή «λες και η κα Κοβάτση βασίζονταν σε αποκυήματα της φαντασίας της» και είχε βγάλει «αυθαίρετα συμπεράσματα». Πρόσθεσε ότι εντοπίστηκε διάσταση απόψεων με τους τεχνικούς συμβούλους που είχαν καλέσει για κατάθεση οι δικηγόροι των κατηγορουμένων.

Η κα Κλιάμπα ανέφερε ότι και στην περίπτωση του φίλου του Άλκη που τραυματίστηκε κατά την δολοφονική επίθεση «υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος».

«Η υπεράσπιση εστίασε στην πρόθεση. Οι κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση για απλή σωματική βλάβη που όμως τυχαίως κατέληξε σε επικίνδυνη βαριά. Χτύπημα που στοχεύει στη βουβωνική χώρα αποδεικνύει τον ανθρωποκτόνο δόλο του δράστη. Επιχείρησαν να σκοτώσουν και τους φίλους του Άλκη», σημείωσε.

Ανέφερε ότι ήταν μια άνανδρη επίθεση, ενώ σχετικά με την κατάθεση φίλου του Άλκη τόνισε ότι «ήταν αυτός που ήταν δίπλα του και τον είδε να ξεψυχά. Ο Α. πονούσε και υπέφερε. Ήθελε δικαίωση, ήθελαν να βρεθούν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης, αυτοί που κατάφεραν να σκοτώσουν τον κολλητό του. Δεν τον ενδιαφέρει που ο ίδιος πονά, ο πόνος της ψυχής του είναι βαρύτατος για αυτό δεν θέλει να μιλήσει στην ιατροδικαστή, γιατί το θεωρεί περιττό».

Αναφερόμενη στον 10ο κατηγορούμενο τόνισε ότι «μαινόμενος σαν ταύρος όρμησε με το φονικό του όπλο».

Σχετικά με το δρεπάνι τόνισε ότι αποδείχτηκε «ανεπιτυχής και αβάσιμη η προσπάθεια της υπεράσπισης να αποδείξει ότι το δρεπάνι λερώθηκε από την λίμνη αίματος».

«Ήθελαν να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές των αιώνιων εχθρών μπορούσαν»
Έκανε λόγο για μανία, μίσος και μια ανελέητη επίθεση «χτυπώντας ξανά και ξανά με άκρατη βία για να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές των αιώνιων εχθρών μπορούσαν».

«Χτυπούσαν ένα κεφάλι βάναυσα και με μανία όπως χτυπούσαν την μπάλα στο γήπεδο», συνέχισε.

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.