Χάσαμε τον «σκληρό» Χουλουσί Ακάρ που, όπως γράφει ο «Βηματοδότης» δεν περίμενε καρατόμηση από τον Ερντογάν. Του ήταν τόσο πιστός που ακόμα και ως διάδοχός του λεγόταν πως προαλειφόταν.

Ποιος όμως είναι ο νέος «σιωπηλός» υπουργός Άμυνας του Ερντογάν;

Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», ο νέος υπουργός Άμυνας, πιστότερος από τον Ακάρ στον Ερντογάν, Γιασάρ Γκιουλέρ δεν στέλνει μηνύματα ή sms στους Έλληνες. Ωστόσο ήρθε στην χώρα μας, τον φιλοξενήσαμε, τότε στη σύνοδο των αρχηγών ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ, του κάναμε και ένα τουρ στην Ακρόπολη, είδε την Αθήνα από ψηλά που ήθελε να την βομβαρδίσει, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά και το ελληνικό Πεντάγωνο, έγινε δεκτός και από τον τότε υπουργό Άμυνας, αλλά δεν πολυμιλούσε. Όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο αλλά επειδή δεν γνώριζε λέξη αγγλικά.

Παρά την ηλικία του δεν είναι και τόσο άκακος. Άλλωστε μόνον άκακους δεν διαλέγει ο Ερντογάν: Ιδού μερικά χαρακτηριστικά από το βιογραφικό του που άρχισαν να μελετούν οι δικοί μας επιτελείς: Στη διάρκεια της απόπειρας του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016 κρατήθηκε όμηρος από τους πραξικοπηματίες στρατιωτικούς. Στη συνέχεια ανέλαβε τη Διοίκηση της Χωροφυλακής μεταξύ 2016 και 2017.Εκτός από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, η θητεία του σημαδεύτηκε από δύο ακόμη γεγονότα:

α) Ο βομβαρδισμός και η δολοφονία από τουρκικά μαχητικά 34 πολιτών στο Ουλούντερε της νοτιοανατολικής Τουρκίας, στα σύνορα με το Ιράκ, το 2011, όταν ο αντιστράτηγος τότε Γιασάρ Γκιουλέρ ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου και

β) η διαρροή στο Διαδίκτυο το 2014 της συνομιλίας που είχε με τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον υφυπουργό Φεριντούν Σινιρλίογλου και τον αρχηγό της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, σε σχέση με την εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας.