Ένορκη Διοικητική Εξέταση με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού με την 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της. Οι συγγενείς αποδίδουν την τραγική κατάληξη στην καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

«Οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Το συμβάν

Το πρωί της Τρίτης 6/6 η 19χρονη ένιωσε αδιαθεσία και παραπονέθηκε στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο και έτσι καλούσαν από τις 08:00 το πρωί το ΕΚΑΒ για να την παραλάβει. Ωστόσο, το ασθενοφόρο την παρέλαβε στις 13:38 και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της 19χρονης στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, οι διασώστες κατάφεραν να τη διασωληνώσουν, όμως η γυναίκα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Οι συγγενείς της 19χρονης, σύμφωνα με το Mega, υποστηρίζουν πως η νεαρή γυναίκα μπήκε μέσα στο ασθενοφόρο ζωντανή, ενώ ισχυρίζονται πως ακόμα κι όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας ήταν ζωντανή.Από την πλευρά του Κέντρου Υγείας υποστηρίζεται ότι η 19χρονη έγκυος ήταν ήδη νεκρή όταν έφτασε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.