Εν μέσω επικοινωνιακής καταιγίδας περί παντοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προσπαθεί να αλλάξει, όσο είναι εφικτό αυτό, τους συσχετισμούς και να πάει με καλύτερους όρους σε αυτή την αναμέτρηση στην όποια δίνει έμφαση και στο προγραμματικό κομμάτι. Ως εκ τούτου, στην προεκλογική του δράση έχει πλέον αιχμή του δόρατος τη θετική ατζέντα και το «ρεαλιστικό και κοστολογημένο» – κατά δήλωση της ηγεσίας του- πρόγραμμά του, που απαντά στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, από την τσέπη τους και την οικονομία μέχρι την ανάγκη για ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραθέσει θεματική προγραμματική εκδήλωση με τίτλο «Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους», βασισμένη πάνω στο νέο σύνθημα του κόμματος στο δρόμο για τις εκλογές.

Η κεντρική ομιλία Τσίπρα

Την εκδήλωση θα ανοίξει με κεντρική ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας το όραμα του κόμματος για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας, μια Ελλάδα με άμβλυνση των ανισοτήτων, αύξηση εισοδημάτων, καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αντιμετώπιση της βραδυφλεγούς βόμβας του ιδιωτικού χρέους αλλά και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Ο Αλ. Τσίπρας θα είναι πλαισιωμένος από τους Έφη Αχτσιόγλου, Διονύση Τεμπονέρα, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πάρουν το λόγο και θα αναλύσουν τα βασικά σημεία των επτά βημάτων που εδράζονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το παρόν θα δώσει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Χουλιαράκης.

Τα επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους:

1. Ανασυγκροτούμε το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο: για μια δίκαιη, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη

2. Ενισχύουμε το εισόδημα, θωρακίζουμε την αγοραστική του δύναμη

3. Θέτουμε στο επίκεντρο τους εργαζόμενους και το δικαίωμα στην εργασία

4. Δημιουργούμε ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ

5. Ενισχύουμε τη δημόσια παιδεία

6. Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία

7. Εγγυόμαστε το δικαίωμα σε αξιοπρεπή στέγη, προστατεύουμε την πρώτη κατοικία

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το κοστολογημένο πρόγραμμα

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείσει περί του κοστολογημένου προγράμματός του και γι’ αυτό αξιοποίησε τα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης. «Τόσο καιρό η ΝΔ ψεύδεται για τη δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επιβεβαιώνει όχι μόνο την πλαστογραφία Σκέρτσου αλλά και τους πραγματικούς λόγους πίσω από την απροθυμία του κ. Μητσοτάκη για πραγματική σύγκριση των δύο αντιπαρατιθέμενων προγραμμάτων των κομμάτων που διεκδικούν την διακυβέρνηση της χώρας» ανέφερε η Κουμουνδούρου μιλώντας για παραδοχή Βορίδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μικρό χρονικό διάστημα που έχει έως τις εκλογές θα επιχειρήσει να εξηγήσει στους ψηφοφόρους το σημαίνει «Δίκαιη Κοινωνία» και «Ευημερία για όλους», όπως είναι τα συνθήματά της που ουσιαστικά είναι παραλλαγή των συνθημάτων του Κώστα Σημίτη και του ΠαΣοΚ των εκλογών του 2000.

Η νέα προεκλογική καμπάνια ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε την νέα του προεκλογική καμπάνια, που περιστρέφεται γύρω από το διπλό πρόταγμα: «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους». Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξηγούν στελέχη του, επελέγη το συγκεκριμένο σύνθημα με στόχο να αποσαφηνιστεί ποιο είναι το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την χώρα, αλλά και τα μέσα με τα οποία θα το επιτύχει.

Πρόκειται για δύο φράσεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιούσαν επί χρόνια στον πολιτικό τους λόγο. Χαρακτηριστικά, το σύνθημα «Δίκαιη Κοινωνία» ήταν αναρτημένο σε ένα από τα μεγάλα πανό στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το «Ευημερία για όλους» αποτελεί ένα σύνθημα που έλκει την καταγωγή του από τα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη. Και που φυσικά παραμένει απολύτως επίκαιρο.

Η επικοινωνιακή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και το διπλό σύνθημα

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέλεξε αυτό το διπλό σύνθημα με στόχο να αποτελέσει και την γέφυρα της επικοινωνιακής του στρατηγικής με το πρόγραμμά του. Αναμένεται μάλιστα στα μηνύματα που θα εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ και τα social media, να υπάρχει περαιτέρω αποσαφήνιση των συνθημάτων, να εξηγεί δηλαδή τι σημαίνει πρακτικά το καθένα από αυτά.

Αναφορικά με την Δίκαιη Κοινωνία», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προτάξει τις δεσμεύσεις του για ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και ισότιμη πρόσβαση, την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την λήξη του ισχύοντος καθεστώτος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την προστασία των εργαζομένων και του δικαιώματος στην εργασία, την στήριξη της δημόσιας Παιδείας και την στήριξη των γυναικών και των νέων ζευγαριών.

«Ευημερία για όλους»

Σε ό,τι αφορά την «Ευημερία για όλους», ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμπεριλάβει τις προγραμματικές του θέσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων, τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την διασφάλιση δίκαιης, βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξη, αλλά και την προστασία του δικαιώματος σε αξιοπρεπή Στέγη.

Δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους σημαίνει ισχυρή Δημόσια Υγεία σε κάθε γωνιά της χώρας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης του κάθε πολίτη.