Ως αντισυστημική δύναμη περιέγραψε την Πλεύση Ελευθερίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στο Mega, αφού, όπως ανέφερε, ούτε σχέση με το σύστημα έχει, ούτε και θα γίνει ποτέ συστημικό κόμμα. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ως εκπροσώπους του συστήματος. Το ότι η Νέα Δημοκρατία συγκράτησε δυνάμεις, είναι ευθέως συνδεδεμένο με το ότι δεν είχε αντιπολίτευση απέναντί της, επανέλαβε εξ άλλου.

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, όμως, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας άσκησε κριτική και προς το ΚΚΕ. Παρ’ ότι τιμά, όπως διευκρίνισε, τον κόσμο που κάνει τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, εν τούτοις, προσέθεσε, το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια στη Βουλή και θα έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα πράγματα στο διάστημα αυτό. Σημασία έχει να είσαι στη Βουλή και να σταματάς πράγματα, συμπλήρωσε.

Εξαίροντας τη σημασία της συμμετοχής στις εκλογές, τόνισε ότι η μόνη ψήφος, η οποία αποκλείεται να είναι χαμένη, είναι αυτή στην Πλεύση Ελευθερίας. «Είτε με αυτοδυναμία, είτε χωρίς αυτοδυναμία, θα είμαστε απέναντι σε κάθε τι που είναι αντισυνταγματικό, αντικοινωνικό», υποσχέθηκε ακόμη.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός», δήλωσε επιπλέον, αλλά ξεκαθάρισε πως με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής Κυριακής, σήμερα δεν υπάρχει σχέδιο να εγκαταλείψει την πολιτική. Σε κάθε περίπτωση, η Πλεύση Ελευθερίας είναι ένα αμεσοδημοκρατικό κίνημα, όπως είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Στο ερώτημα εάν η Πλεύση Ελευθερίας παίρνει θέση υπέρ ή κατά του ευρώ, απάντησε πως δεν μπαίνει σε τέτοια ανεπίκαιρα διλήμματα. «Εγώ είμαι πάντοτε με τη λαϊκή εντολή και είμαι απέναντι σε όποιον την παραβιάζει», τόνισε.

Ενώ σε επόμενο ερώτημα, εάν είναι υπέρ ή κατά του φράκτη στον Έβρο, αντέτεινε πως «δεν χρειάζονται ούτε φράκτες ούτε τυμπανοκρουσίες». Εξειδικεύοντας στη συνέχεια, ανέφερε πως υπάρχουν θεσμοί και διαδικασίες. Η επιλογή δεν μπορεί να είναι, πυροβολούμε, πετάμε στη θάλασσα ή χτίζουμε τείχος, υποστήριξε. Αντιθέτως, επέμεινε, πρέπει να εξετάζονται όλες οι αιτήσεις εισόδου στη χώρα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, να απελαύνονται. Στο σημείο αυτό, τέλος, επέκρινε τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ότι κρατούσαν στη χώρα μας ανθρώπους που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πέρασμα για τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες.