«Πάμε για ποτάρες;». Εάν η ερώτηση αυτή σου προκαλεί πανικό μονάχα στο άκουσμά της, τότε ανήκεις και επίσημα στους σπιτόγατους! Σε αυτούς δηλαδή που αγαπούν να μένουν στο σπίτι τους ακόμα και το Σάββατο το βράδυ, όταν αρκετοί άλλοι γυρνάνε από μπαρ σε μπαρ και από κλαμπ σε κλαμπ για να καταλήξουν στο πιο ψαγμένο ξενυχτάδικο της πόλης. Κουράστηκες και μόνο στην σκέψη ε;

Από την άλλη, το να μένεις κάθε Σάββατο βράδυ μέσα, μπορεί μεν να αποτελεί εγγύηση ότι θα περάσεις άνετα και χαλαρά την ημέρα σου αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μετατραπεί σε μια αφόρητα και κουραστική εμπειρία. Εάν λοιπόν έχεις ξεμείνει από ιδέες για το πώς να περάσεις όμορφα και ευχάριστα το βράδυ σου στο σπίτι είτε με φίλους είτε με το ταίρι σου, μην αγχώνεσαι! Είμαστε εδώ για να σε βγάλουμε από τη δύσκολη θέση του να αναγκαστείς να συρθείς για… ποτάρες!

Βγάλε τον σεφ που κρύβεις μέσα σου

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το καλό φαγητό φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους. Η μαγεία που πηγάζει από την τέχνη της μαγειρικής και η ευχαρίστηση που προσφέρει ένα πεντανόστιμο πιάτο αποτελούν εγγύηση για ένα τέλειο σαββατόβραδο. Εάν σου αρέσει να μαγειρεύεις και δεν το κάνεις απλά για λόγους επιβίωσης, τότε ήρθε ή ώρα να βγάλεις τον σεφ που κρύβεις μέσα σου. Ξεσκόνισε τα βιβλία μαγειρικής σου ή λιώσε μια μέρα στο Youtube και τα site μαγειρικής και βρες γκουρμέ συνταγές. Επίλεξε προσεκτικά τα υλικά σου αλλά και τους καλεσμένους σου.

Αφιέρωσε χρόνο στη σωστή προετοιμασία και απλά μετά, μαζευτείτε όλοι στην κουζίνα. Ξεκίνα τη μαγειρική είτε μόνος είτε με κάποιον βοηθό και μιλήστε σχετικά με τα βήματα που ακολουθείς. Εξήγησε τη διαδικασία και βιώστε όλοι μαζί την εμπειρία. Εάν δεν θες να είσαι εσύ ο μόνος σεφ της βραδιάς, τότε μπορείτε να οργανώσετε με την παρέα σου ένα θεματικό δείπνο. Για παράδειγμα, πείτε ότι μαγειρεύετε τα πιάτα για έναν βασιλικό γάμο ή για μια οικογενειακή μάζωξη. Ό,τι και να είναι, βεβαιωθείτε ότι έχετε προμηθευτεί με τα απαραίτητα υλικά και πώς όλοι οι επίδοξοι σεφ της παρέας, κατέχουν λίγο το άθλημα της μαγειρικής. Δεν θα θέλαμε να βρεθείς ξαφνικά με τον πυροσβεστήρα στα χέρια.

Μαραθώνιος ταινιών

Ήθελες πάντα να δεις back to back την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ή όλες τις ταινίες Star Wars; Μήπως με αφορμή τη νέα ταινία Indiana Jones θέλεις να οργανώσεις μια βραδιά όπου θα… λιώσεις βλέποντας τον Χάρισον Φορντ να… μεγαλώνει από ταινία σε ταινία; Ό,τι ταινία και να διαλέξεις η βραδιά σου θα είναι σίγουρα επιτυχημένη και όχι βαρετή!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις το ιδανικό θέμα για την κατάλληλη παρέα. Εάν για παράδειγμα, εσύ και το ταίρι σου αγαπάτε τον Μπάτμαν, τι θα έλεγες για ένα Σάββατο γεμάτο με ταινίες Μπάτμαν; Αν πάλι εσύ και οι κολλητοί σου αγαπάτε τις ταινίες του Ταραντίνο, πώς θα σου φαινόταν να δεις back to back μερικά διαμάντια του;

ΥΓ: Μην ξεχάσεις τα απαραίτητα σνακ. Αν βαριέσαι να ετοιμάσεις κάτι, απλώς παραγγείλτε.

Βραδιά με επιτραπέζια

Μπορεί να ακούγεται old school και ίσως βαρετό για ορισμένους, αλλά ένα καλό επιτραπέζιο παιχνίδι μπορεί όχι μόνο να φέρει κοντά την παρέα αλλά να… καταστρέψει και φιλίες. Εντάξει, πλάκα κάνουμε (εκτός και εάν πρόκειται για UNO). Σοβαρά πάντως, τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ωραίες συνταγές για να περάσεις ένα ευχάριστο σαββατόβραδο μέσα στο σπίτι. Τα δεδομένα εδώ είναι απλά. Θα χρειαστείς 2-3 αγαπημένα ή ακόμα καλύτερα καινούργια επιτραπέζια παιχνίδια και μια καλή παρέα. Πέτα και καμιά πίτσα στο φούρνο και είστε… πανέτοιμοι!

DIY night

Εάν νιώθεις έτοιμος να ξεκινήσεις μια καλλιτεχνική περιπέτεια στο άγνωστο, τότε αυτή η πρόταση για μια DIY βραδιά στο σπίτι είναι για σένα! Ήρθε η στιγμή να αφήσεις ελεύθερο τον Πικάσο που κρύβεις μέσα σου και να δημιουργήσεις μαζί με τους φίλους σου κάτι μοναδικό. Πριν μπεις στη δράση της βραδιάς, θα πρέπει να προετοιμαστείς καταλλήλως. Δηλαδή να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό στη διάθεση όλων. Η συμβουλή μας είναι να στήσεις ένα… μικρό στούντιο τέχνης με καμβάδες, πινέλα και μια παλέτα από ζωντανά χρώματα. Έτσι, θα περιορίσεις λίγο το είδος των DIY δημιουργιών σας αλλά θα κρατήσεις χαμηλά και το κόστος. Μπορείς αν θέλεις να βάλεις ένα συγκεκριμένο θέμα πάνω στο οποίο θα βασίσετε όλες τις DIY δημιουργίες σας, ανεξαρτήτως είδους.

Ό,τι και να επιλέξεις, ένα είναι σίγουρο. Αυτό το Σάββατο βράδυ θα σου μείνει αξέχαστο!